Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Dian Popescu, expert în energie, trage un semnal de alarmă referitor la prețul pe care șoferii români vor fi nevoiți să îl plătească în momentul în care alimentează.

În urmă cu o săptămână, expertul preciza că România utilizează aproape 40% din petrolul necesar pe producția de carburanți din surse proprii.

Potrivit estimărilor expertului în energie, prețul carburantului va sări de 10 lei pe litru și va ajunge chiar și la 12 lei

Prin urmare, șoferii vor plăti dublu față de acum câteve luni, înțelegerea făcându-se între stat și producători.

În ciuda afirmațiilor făcute anterior de Virgil Popescu care a negat scumpirile, Dian Popescu este de părere că marii producători știau că se va ajunge la suma de 10 lei.

Prețurile carburanților sunt fixate de către cele 4 mari companii, de când pleacă din depozit și, în martie, s-a discutat de un preț de 10 lei, s-au înțeles să fie 10 lei. Marii producători știau că se va ajunge la 10 lei, a ieșit Virgil Popescu și a zis că nu este adevărat, că nu se vor scumpi. A intervenit și Ciolacu și este adevărat că apoi au vorbii cu marii producători, nu mai măriți prețurile, că ne schimbă știa. Și într-adevăra, s-a blocat atunci, dar le-a dat voie să mărească cu câte 15 bani. Prima săptămână nu s-au scumpit, după care au început, 10 bani, 15 bani, până am ajuns la 10 lei și se continuă. Scumpirea va continua, nu se oprește aici. Ei vorbesc între ei, știu când scumpesc carburanții”, a precizat Dian Popescu.

Concluzionând, Popescu a făcut o paralelă cu Germania, stat afectat, de asemenea, de scumpirea carburantului. Cu toate acestea, statul german a găsit soluții legale pentru a rezolva această criză.

Uitați-vă în Germania, că și la ei s-a întâmplat la fel și ați văzut, cum au dat lege de naționalizare a companiilor energetice și de înăsprire a sancțiunilor pentru cartelizare, s-a blocat. La noi nu se va întâmpla așa, sunt convins”, a declarat expertul în energie, Dian Popescu, la România TV, potrivit Știri pe Surse.

Nicolae Ciucă: ”Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”

În data de 16 iunie, premierul a ținut să precizeze că va fi aprobată ordonanța privind combaterea acțiunilor speculative.

Potrivit declarațiilor oferite la acel moment, Ciucă a inistat că trebuie să fie asigurat un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru o combatere a creșterii prețurilor.

Articolul precedentLocuitorii Sectorului 6 care dețin locuri de parcare vor fi obligați să își lipească un cod QR pe parbriz
Articolul următorInițiativă inedită: Podul peste Prut, distrus în al Doilea Război Mondial, va fi reconstruit
Jurnalist full-time / Pesimist part-time