Nicolae Ciucă (Captură video/Youtube/Guvernul României)
Nicolae Ciucă (Captură video/Youtube/Guvernul României)

În cadrul unor declarații de presă susținute de Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de Guvern, premierul le-a cerut miniștrilor să verifice ”elementele de preț la carburanți”.

Astăzi, 16 iunie, în ședința de Guvern, premierul României a făcut apel la Ministerul Energiei și Ministerul de Finanțe.

Nicolae Ciucă: ”Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”

Premierul a ținut să precizeză că va fi aprobată ordonanța privind combaterea acțiunilor speculative.

Potrivit declarațiilor, este important să fie asigurat un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru o combatere a creșterii prețurilor.

Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern.

Premierul a cerut Mininsterului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețul la carburanți.

Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, a conclus Ciucă.

Articolul precedentUn bătrân dispărut de la domiciliu a fost găsit cu ajutorul unui câine poliţist
Articolul următorÎn timp ce ministrul Mediului este acuzat că închide ochii la tăierile ilegale de copaci, Romsilva montează camere de supraveghere pentru a opri furtul materialului lemnos
Jurnalist full-time / Pesimist part-time