Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Peste 190.000 de persoane și-au anunțat participarea la protestul față de scumpirea carburanților.

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat că este mirat de revoltele stârnite de aceste majorări. În plus, liderul PSD a punctat că a nu fost adeptul scăderii TVA-ului la carburant.

Liderul PSD, despre prețul carburanților: ”Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenței își dau demisia și lasă pe unii să poată face niște anchete în timp real?”

Eu nu am fost mare adept al scăderii TVA-ului la carburant. Ați văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA-ul și carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane și pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei”, a declarat astăzi, 14 iunie, Marcel Ciolacu.

Mai multe proteste, care vor avea loc in toată țara, au fost anunțate pe rețelele de socializare pentru data de 30 iunie, de la ora 12

Liderul PSD a ținut să precizeze că prețul nu a fost modificat față de cel plătit de români în urmă cu un an sau doi. Mai mult, Ciolacu a cerut demisia celor din cadrul Consiliului Consurenței.

Ce mă mir eu este altceva. 120 de dolari pe baril era și acum un an sau doi și aveam la pompă prețul de 7.8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar prețul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb și pe dumneavoastră, și pe cei de la Consiliul Concurenței ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenței își dau demisia și lasă pe unii să poată face niște anchete în timp real?“, a spus Marcel Ciolacu.

Organizatorii protestelor: ”E timpul să facem ceva! Ieșiți în stradă! Blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru”

Share masiv ca să vadă toată lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul să depășească 9 lei/litru (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva!”, scrie pe pagina evenimentului.

Articolul precedentAlfred Laurențiu: „Am adoptat și votat cu unanimitate „Declarația comisiei pentru politica externă a Senatului României față de accederea Suediei și Finlandei în NATO”
Articolul următorÎn loc să investigheze neregulile de la Grădina Zoologică, Poliția Călărași vrea să ia măsuri împotriva jurnalistului care a făcut dezvăluiri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time