Foto: Facebook/Alfred Laurentiu Mihai
Foto: Facebook/Alfred Laurentiu Mihai

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Alfred Laurențiu a anunțat că a fost adoptată și votată cu unanimitate declarația comisiei pentru politica externă a Senatului României față de accederea Suediei și Finlandei în Alianța Nord-Atlantică.

„În cadrul ședinței de azi, condusă de senatorul Titus Corlățean, în calitatea sa de președinte al comisiei pentru politica externă a Senatului, am avut deosebita plăcere de avea ca invitate pe Therese Hydden, ambasador a Regatului Suediei în România și respectiv pe Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România”, a scris Alfred.

Acesta a precizat că ambasadorii celor două țări și-au arătat aprecierea față de poziția exprimată de către comisie și de adoptarea acestei declarații.

Suedia și Finlanda și-au depus cererea de aderare în NATO din cauza pericolului rusesc

„Grupul politic al PSD din cadrul comisiei și-a exprimat cu tărie aprecierea față de decizia suverană din 18 mai 2022, când cele două țări au depus cererea de aderare la NATO și au renunțat la statutul de neutralitate”, a conchis Alfred Laurențiu.

Reamintim că la jumătatea lunii martie, senatorul PSD a participat la audierea ambasadorilor desemnați pentru a conduce misiunile diplomatice din Qatar, Emiratele Arabe Unite și Trukmenistan. Alfred Laurențiu este membru al comisiei de politică externă în Senat.

 „Agenda diplomatică este una Ambițioasă și benefică pentru țara noastră! Având în vedere experiența domnului Ambasador sunt sigur că eforturile diplomatice ale domniei sale alături de activitatea de Diplomație parlamentară exercitată de Grupul parlamentar de prietenie Româno-Omanez vor aduce rezultate scontate!”, a scris senatorul Alfred Laurențiu Mihai pe pagina de Facebook în acea perioadă.

De asemenea, senatorul social-democrat a participat în luna aprilie la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității a Adunarii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP), unde a discutat despre drepturile și libertățile persoanelor vulnerabile.

„Am menționat în discursul pe care l-am susținut in plenul sălii Senatului din Parlamentul Elen din cadrul ședinței faptul ca susținem ferm, fără echivoc apărarea drepturilor omului și a persoanelor vulnerabile, totodată am menționat situația cu care ne confruntăm în ceea ce privește valul de refugiați din Ucraina în urma agresiunii militare din partea Federației Ruse”, a scris Alfred Laurențiu.

Citește și articolul: Senatorul PSD Alfred Laurențiu susține apărarea drepturilor omului și a persoanelor vulnerabile

Articolul precedentVIDEO- Un adolescent a fost bătut într-un centru pentru copii instituționalizați
Articolul următorScumpirea carburanților duce la proteste. Ciolacu: ”Cei de la Consiliul Concurenței ce fac?”