Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu, a participat, marți, la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității a Adunarii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP).

Această întâlnire a avut loc la Atena, în organizarea Parlamentului elen. Acesta a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că membrii comisiei au dezbătut proiectul de raport și de rezoluție cu tema  „Apărarea drepturilor omului, și în special a drepturilor persoanelor vulnerabile.”

În discursul pe care l-a avut, senatorul PSD a declarat că susține apărarea drepturilor omului și a persoanelor vulnerabile.

România face eforturi pentru a sprijini refugiații din Ucraina

„Am menționat în discursul pe care l-am susținut in plenul sălii Senatului din Parlamentul Elen din cadrul ședinței faptul ca susținem ferm, fără echivoc apărarea drepturilor omului și a persoanelor vulnerabile, totodată am menționat situația cu care ne confruntăm în ceea ce privește valul de refugiați din Ucraina în urma agresiunii militare din partea Federației Ruse”, a scris senatorul român.

De asemenea, acesta a mai menționat faptul că țara noastră sprijină refugiații ucraineni prin oferirea de facilități precum: hrană, cazare, acces gratuit la sistemul de sănătate, acces gratuit la sistemul de educație pentru copii și dreptul la muncă fără permis pentru o perioadă de 12 luni, cu drept de prelungire.

Totodată, Alfred Laurențiu a reamintit că poporul român va da mereu dovadă de sprijin și umanitate în timpuri grele.

„Nu în ultimul rând am amintit faptul că poporul român dă dovadă de solidaritate și umanitate față de vecinii noștri ucrainieni și am transmis faptul că Parlamentul României a condamnat  ferm agresiunea Federației Ruse din Ucraina, considerând atacul de la Bucha și din alte orașe ca fiind crime de război si crime împotriva umanității”, a concluzionat Alfred Laurențiu.

În urmă cu o zi, senatorul a anunțat că PSD a votat pentru anularea amenzilor transmise celor care nu au completat, în pandemie, formularul digital de intrare în țară – PLF

„O acțiune care le face dreptate miilor de români amendați abuziv. Este un proiect de lege inițiat de PSD și care, în mod evident, va fi susținut și la Camera Deputaților”, a spus Alfred Laurențiu.

Citește și: Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a participat la audierea unor ambasadori

Articolul precedentÎn urma violurilor și a abuzurilor sexuale monstruoase, mai multe fete și femei din Ucraina sunt însărcinate
Articolul următorIohannis trebuie să înțeleagă că legea pentru modificarea ariilor protejate este anti-europeană și neconstituțională