Captură video: Telegram
Captură video: Telegram

”Abuzurile asupra femeilor au fost o parte dintre ororile comise de soldații ruși”, spune Avocatul Poporului din Ucraina, Ludmila Denisova.

Avocatul Poporului a vorbit despre cazuri oribile de violență sexuală din partea trupelor ruse în Bucha și în alte zone.

Mai multe fete și femei au fost ținute, timp de 25 de zile, în subsolul unei case. Nouă dintre ele sunt, acum, însărcinate

În opinia sa, violența a venit din răzbunare față de rezistența ucraineană, iar soldații ruși au folosit violența sexuală ca armă de război împotriva femeilor ucrainene.

Conform declarațiilor din presa străină, în satul din apropiere, Motîjîn, rușii au ucis-o pe primăriță, Olha Sukhenko, în vârstă de 50 de ani. Trupele ruse l-au executat și pe soțul ei, Ihor Sukhenko, în vârstă de 57 de ani, dar și pe fiul lor, Oleksandr, de 25 de ani. Cadavrele au fost găsite îngropate la marginea satului.

Înainte de a fi uciși, au fost torturați: fiul femeii avea degetele rupte, iar ea avea contuzii pe față. Rușii s-ar fi răzbunat astfel, după ce ucrainenii distruseseră un camion și un vehicul blindat, mai arată sursa citată.

A fost răzbunare. Au împușcat tot ce le-a ieșit în cale. Au tras în case. Au împușcat o femeie pe stradă. Au împușcat câini. A fost ca un coșmar”, a spus oficialul, citat de The New York Times.

Un soldat rus s-a filmat în timp ce viola un bebeluș în Ucraina

Unul dintre soldații ruși trimiși de Vladimir Putin în Ucraina s-a lăudat pe o rețea de socializare din Rusia cu clipuri înfiorătoare în care abuzează de un copil de o vârstă fragedă.

Presa menționează faptul că Bychkov, originar din regiunea Krasnodar, în apropierea graniței cu Ucraina, a fost arestat, într-o încercare tardivă a autorităților conduse de Vladimir Putin de a se delimita de un asemenea comportament inuman.

Articolul precedentMinistrul Agriculturii a anunțat când o să scadă prețurile la alimente
Articolul următorSenatorul PSD Alfred Laurențiu susține apărarea drepturilor omului și a persoanelor vulnerabile
Jurnalist full-time / Pesimist part-time