Violență minori (HotNews)

În spațiul public a apărut un videoclip în care unul dintre adolescenții din Centrul de Servicii Sociale din Târgu Frumos este lovit și agresat în repetate rânduri de un coleg de-al său, informează Ziarul de Iași.

Cel care a făcut sesizarea către publicația ieșeană a dorit să-și păstreze anonimatul, precizând că există mai multe neînțelegeri între conducerea centrului și o parte din angajați.

De-a lungul timpului, problemele de la centru au fost semnalate pe o pagină publică de Facebook, dar nu s-au luat măsuri pentru rezolvarea conflictelor ce au loc între copii și modul în care angajații îi trateză pe cei din centru.

Centrul de Servicii Sociale din Tg. Frumos cuprinde şapte centre şi case familiale cu 12 până la 30 de locuri, putând să găzduiască până la 132 de copii şi adolescenţi

Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), a declarat că unii dintre copiii instituționalizați recidivează și fug din centru, comportamentul lor fiind unul agresiv la adresa celorlalți.

Motivele pentru care intră în conflict unii cu alții sunt puerile și nicio altercație nu a fost atât de gravă încât a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Centrul de la Târgu Frumos este rezultatul campaniei prelungite de reforme a punctelor de asistență socială din tot județul.

Clădirile cu gratii la ferestre au fost înlocuite cu centre rezidențiale și case familiale, copiii instituționalizați având astfel posibilitatea să trăiască într-un mediu mult mai îngrijit și curat.

Reamintim că în toate centrele DGASPC din țară au existat cazuri de violență fizică sau psihică, iar 40% dintre minorii care dispar provin din centrele de protecție socială.

Citește și articolul: Pandemia a accentuat violenţa domestică. Numărul ordinelor de protecţie a crescut în 2021

Articolul precedentCTP, după concedierea de la Digi 24: ”Dacă nu ești la televizor, nu prea mai ești folositor”
Articolul următorAlfred Laurențiu: „Am adoptat și votat cu unanimitate „Declarația comisiei pentru politica externă a Senatului României față de accederea Suediei și Finlandei în NATO”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.