Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Șoferii din Sectorul 6 vor fi obligați să își lipească coduri QR pe parbrizul mașinii.

Anunțul a fost făcut de primarul Ciprian Ciucu.

Începând cu data de ieri, 20 iunie, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare

Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni.

Procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat și va dura până la finalul lunii august. Tot până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit.

Poliția locală sau reprezentanții primăriei verifică, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului.

Neafișarea codului se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 200 de lei

Amenzile se dau de către Poliția Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului și afișarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6 se sancționează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.

În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligația să solicite unul nou la Administrația Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 din București: ”Ce faci dacă ai mai multe mașini”

În Sectorul 6, se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament / familie. Așadar, un singur QR cod pentru o singură mașină. În situația în care familia deține două sau mai multe autoturisme, acestea pot fi înscrise în aplicația „eSector6” ca autoturisme secundare. Proprietarul va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre mașini, chiar dacă numai una dintre ele deține QR cod în parbriz. Poliția locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicație”, se precizează în comunicatul distribuit pe pagina de Facebook.

În situația în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (ex. este în service), iar șoferul vrea să folosească o altă mașină, trebuie să notifice Administrația Comercială

Primaria a ținut să precizeze că notificarea va conține numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere și data de terminare a folosirii acelei mașini provizorii.

Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăși 60 de zile cumulate pe an și nu poate fi formată din mai mult de 5 cereri.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 2 propune o bursă de mii de lei pentru campionii mondiali la discipline olimpice
Articolul următorExpert în energie, despre prețul carburantului: ”Scumpirea va continua și nu se oprește aici”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time