Sursa foto: Observator
Sursa foto: Observator

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunțat că va propune Consiliului Local o bursă de 50 de mii de lei pentru campionii mondiali la discipline olimpice, informează Antena3.

Edilul l-a felicitat pe David Popovici, tânărul de 17 ani care a reușit să câștige medalia de aur la mondialele de înot.

„Felicitări David Popovici! De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă. (…) Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei”, a declarat edilul Sectorului 2.

Performanța adevărată merită răsplătită

Reamintim că David Popovici, un tânăr de 17 ani din Sectorul 2, a reușit să câștige prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc. Sportivul a devenit campion mondial în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Tânărul a reușit să termine cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00.

Întrebat ce înseamnă pentru țara noastră succesul său, David Popovici a declarat că este mândru de ceea ce a realizat.

„Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta”, a spus tânărul medaliat, potrivit DigiSport.ro.

Președintele României Klaus Iohannis l-a felicitat pe David Popovici după ce a devenit campion mondial al probei de 200 de metri liber. Șeful statului a declarat că tânărul de 17 ani a scris o nouă pagină în istoria sportului românesc.

 „Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Citește și articolul: Înotătorul David Popovici a fost premiat de ministrul Educaţiei

Articolul precedentPartenerul Elenei Udrea: ”A slăbit foarte mult. Cred că mai mult pe fond de stres, ca și mine de altfel”
Articolul următorLocuitorii Sectorului 6 care dețin locuri de parcare vor fi obligați să își lipească un cod QR pe parbriz
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.