Sursă: Captură Video

Întors de câteva zile în România după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înotătorul David Popovici a fost chemat astăzi la Ministerul Educației, pentru ca ministrul Sorin Cîmpeanu să îl poată premia în cadrul unei conferințe transmise live pe Facebook.

Tânărul sportiv a primit din partea Ministerului Educaţiei o plachetă marcată cu cuvintele „determinare”, „ambiţie”, „voinţă”, „iniţiativă”, „dăruire”, precum şi un premiu de 10.000 de lei.

David Popovici a obţinut cele mai bune rezultate la Tokyo, locul patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi şapte la 100 m liber, alături de acesta la premierea de astăzi fiind invitați atât antrenorul cât și a părinții acestuia, dar și directorul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București (unitatea de învățământ în care studiază adolescentul) și inspectorul școlar general al Municipiului București.

Este un moment important pentru Ministerul Educaţiei, este un moment emoţionat. David a obţinut un succes care ne face mândri pe toţi. Ne face mândri pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească şi sportul şcolar. David este un exemplu excepţional şi credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar. Este un exemplu de performanţă (…) un exemplu de determinare de la David, de ambiţie de la David, de voinţă, de iniţiativă, dăruire.

Premiul oferit de către Ministerul Educaţiei în valoare de 10.000 lei este strict simbolic. Sunt convins că Ministerul Tineretului şi Sportului va gândi o modalitate de recunoaştere şi din această perspectivă corectă pentru încurajarea celor care doresc să urmeze sportul şi mai ales sportul de performanţă”, a spus Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că ar dori să „umple” golul legislativ în care ne aflăm în prezent, anume că Jocurile Olimpice nu sunt în calendarul competiţiilor recunoscute pentru moment de Ministerul Educaţiei.

Cum era de așteptat, David Popovici a vorbit în discursul său despre importanța sportului și a arătat că își dorește să inspire „cât mai mulţi copii să se apuce de sport”. „Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport, dar se mai întâmpină probleme câteodată şi cred că (odată) cu această schimbare de ordin sau iniţiativă vom reuşi să ajutăm mai mulţi copii să continue în sport şi să îi putem recompensa într-un fel sau altul pentru că merită”, a spus întotătorul.

Încă de la revenirea de la Tokyo, David Popovici a arătat că a primit multe oferte cu burse pentru a studia în străinătate, oferte care acum s-au înmulțit, însă nu a luat o decizie. „Sunt într-un fel de punct de cotitură al vieţii mele în care trebuie să mă decid dacă rămân în România, Europa sau mă duc pe vreun alt continent să continui studiile. Mi-ar plăcea foarte mult să poată fi îmbinat mai mult sportul cu şcoala, să fie ca un stil de viaţă şi să avem cât mai multe baze sportive în cât de multe şcoli, poate, de ce nu, în toate. Dacă s-ar putea aş clona Liceul Coşbuc la care sunt, aş adăuga câteva baze sportive, cum aş vrea să fie în toată ţara, şi atunci ar fi minunat, perfect”, a mai spus acesta.

Articolul precedent27 milioane de euro valoarea pagubelor produse de inundațiile din această vară în Prahova
Articolul următorAnca Dragu face notă discordantă și susține că metoda stimulentelor pentru vaccinare rămâne cea mai eficientă