Anca Dragu face notă discordantă și susține că metoda stimulentelor pentru vaccinare rămâne cea mai eficientă

„În momentul în care vii cu barda, reacţia este una de reţinere”, a susținut președintele Senatului

Anca Dragu / Foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, este de părere că obligativitatea vaccinării nu este una dintre cele mai bune soluții care s-au putea lua. Mai mult, aceasta apreciază faptul că stimulentele pentru vaccinare sunt mult mai eficiente, în detrimentul restricțiior aplicate celor nevaccinați. De remarcat că Anca Dragu (USR PLUS) nu împărtășește părerea liderului său de partid, Dan Barna, cel care a sugerat că singura metodă prin care campania de vaccinare ar putea să fie accelerată ar fi printr-o diferențiere clară a vaccinaților de nevaccinați.

Anca Dragu este de părere că stimulentele sunt „mult mai bune şi mult mai eficiente”

Președinta Senatului a fost întrebată de presă ce părere are despre subiect. „Eu sunt de părere că măsurile de stimulare sunt cele mai bune, sunt mult mai bune şi mult mai eficiente decât măsurile de restricţionare, pentru că aşa funcţionează măsurile de politici în general”, a răspuns Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Aceasta a spus, de asemenea, că măsurile restrictive nu vor avea decât un singur rezultat: cel de respingere a ideii de vaccin, de vreme ce, vaccinul este, în continuare, subiect tabu în țara noastră, atunci când vorbim despre o bună parte a populației adulte. „În momentul în care vii cu barda, reacţia este una de reţinere. Ar trebui mai degrabă să ne gândim la măsuri de stimulare şi apoi ar trebui să facem apel în continuu la această responsabilizare a tuturor, pentru că este vorba de viaţa noastră, în cele din urmă, şi că este bine să ne uităm la ceea ce spun oamenii de ştiinţă, ce spun cercetătorii, ce spune ştiinţa, ce spun medicii şi mai puţin să ne uităm la ce spun antivaxerii”, a mai spus Anca Dragu.

Campania de vaccinare întregistrează, în acest moment, o stagnare, dacă nu chiar un regres. Eliminarea restricțiilor, pe timpul verii, a adus după sine încă o consecință: încetinirea ritmului de vaccinare.

Citește și: Șefa Comisiei Europene cere SUA să ridice restricțiile impuse europenilor

Articolul precedentÎnotătorul David Popovici a fost premiat de ministrul Educaţiei
Articolul următorEuroparlamentarul Corina Crețu: „Nu s-au primit proiecte sau cereri de finanțare pentru Autostrada Moldova”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.