Șefa Comisiei Europene cere SUA să ridice restricțiile impuse europenilor

Uniunea Europeană a renunțat la restricțiile impuse cetățenilor americani încă din luna iunie, astfel că președintele Comisiei Europene vrea ca SUA să întoarcă favoarea

Foto: Profimedia Images

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere Statelor Unite ale Americii să ridice, de urgență, o parte dintre restricțiile impuse de SUA cetățenilor europeni, în contextul pandemiei de coronavirus. În momentul de față, există o serie de interdicții, în ceea ce privește anumite zboruri sosite din Europa, iar Comisia Europeană consideră că, în momentul de față, situația nu este una de egalitate între Statele Unite și UE, atunci când vorbim despre restricții.

SUA, rugate să ridice anumite restricții impuse Europei

„Insistăm pentru ca reguli comparabile să fie aplicate sosirilor în ambele direcţii”, a afirmat Ursula von der Leyen, pentru grupul media RND, într-o declaraţie, anunță Agerpres.

Președintele Comisiei Europene și-a motivat cerința prin faptul că, potrivit declarațiilor, situația SUA nu ar fi cu mult diferită de cea a Europei, atunci când vorbim despre gradul de infectare. „Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil şi suntem în contact cu prietenii noştri americani”, a spus von der Leyen, susținând că această ridicare de restricții ar trebui să se întâmple acum, nu peste câteva săptămâni.

Trebuie amintit că Uniunea Europeană a scos SUA din lista statelor cărora li se aplică restricțiile de călătorie încă din luna iunie a acestui an. Cu toate astea, situația nu se aplică, în acest moment, și invers, SUA continuând să mențină restricțiile impuse cetățenilor europeni.

Există, însă și excepții de la regulă, Statele Unite ale Americii permițând rudelor apropiate ale cetățenilor americani să pătrundă fără probleme pe teritoriul american. De aceleași beneficii se bucură și diplomații ori angajații instituțiilor internaționale.

Citește și: Incendii devastatoare în Italia, Grecia și Turcia. Autoritățile sunt depășite complet de situație

Articolul precedentFlorin Cîțu a anunțat câți bani vor primi ministerele, în urma rectificării bugetare
Articolul următor27 milioane de euro valoarea pagubelor produse de inundațiile din această vară în Prahova
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.