Florin Cîțu a anunțat câți bani vor primi ministerele, în urma rectificării bugetare

„Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public”, le-a transmis Cîțu miniștrilor

Sursa Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a publicat draftul rectificării bugetare, din care observăm, printre altele, că Senatul, Curtea de Conturi și Ministerul Muncii vor primi mai puțini bani. Cu toate astea, fondurile tăiate de la cele menționate anterior se vor redistribui către alte surse.

Florin Cîțu a anunțat 3,5 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății

Cei mai mulți bani vor fi primiți, conform draftului rectificării bugetare, de Ministerul Sănătății (3,5 miliarde de lei), urmat îndeaproape de Ministerul Dezvoltării (1,8 miliarde de lei) și Ministerul Finanțelor (3 miliarde de lei). „Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public”, a transmis premierul Florin Cîțu.

De menționat că Ministerul Apărării, Ministerul de Externe şi Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii nu vor primi bani în plus.

Ministerul Muncii va suferi o tăiere substanțială de fonduri, așadar, din ministerul condus de Raluca Turcan vor dispărea circa 2,7 miliarde de lei.

„Bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2021 se majorează la venituri cu suma de 1.000 mii lei prin majorarea veniturilor curente cu suma de 3.320.398 mii lei şi diminuarea subvenţiilor de la bugetul de stat cu suma de 3.319.398 mii lei, iar la cheltuieli se majorează cu suma de 1.000 mii lei la credite de angajament şi credite bugetare. (2) Sistemul de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale pe anul 2021 se majorează la venituri cu suma de 28.293 mii lei, iar la cheltuieli se diminuează cu suma de 1.000 mii lei atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, excedentul majorându-se cu suma de 29.293 mii lei”, se mai scrie în draftul rectificării bugetare.

Rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată în luna august a acestui an.

Citește și: Firea, cu un ochi la Senat, cu celălalt la PMB: îl acuză pe Nicușor Dan că ar angaja oameni incompetenți la primărie

Articolul precedentImagine de concediu prezidențial: ”O oază de răcoare, în zilele călduroase”
Articolul următorȘefa Comisiei Europene cere SUA să ridice restricțiile impuse europenilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.