Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Nu este reclamă la detergent sau la vreo agenție de turism care să promită un concediu, ci președintele României, îngrijorat de Parcul Natural Comana din județul Giurgiu.

Conform Administrației Prezidențiale, în contextul schimbărilor climatice, parcurile constituie oaze de răcoare în zilele călduroase, pot absorbi volume mari de precipitaţii căzute în intervale de timp scurte şi îmbunătăţesc calitatea aerului. Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi a le proteja.

O oază de răcoare a constituit și Parcul Natural Comana care a primit, în cursul zilei de miercuri, 4 august, vizita lui Klaus Iohannis.

Zâmbet de concediu, dar ”atenția și îngrijorarea” președintelui pentru mediu și climă rămân litere de lege. Sau, măcar mimează.

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 10.00, în Parcul Natural Comana, iar declarațiile au fost în contradictoriu cu pozele demne de Instagram: vizita a încercat să atragă atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate. Cel puțin asta afirmă rar și răspicat, Iohannis.

”Prin vizita mea, astăzi, aici, vreau sa atrag atenția asupra importanței acestor zone naturale protejate. Avem mai multe în România, ele au o importanță deosebită pentru mediu. În același timp, au importanță foarte mare dacă ne gândim la măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte călduroasă, dar vedem că pădurea menține temperatura mai joasă. Similar, pădurile rețin apa atunci când ne confruntăm cu inundații”, a precizat Klaus după o plimbare cu barca.

Mie mi-a adus aminte puțin de clasica ”iarna nu-i ca vara”, dar poate sunt eu răutăcioasă.

Șocant: președintele a descoperit că România se confruntă cu fenomene meteo extreme. Abia acum.

De asemenea, Iohannis a ținut să precizeze că România a traversat foarte multe fenomene meteo ieșite din comun. Și aici a enumerat caniculă, ploi torențiale, inundații grave în mai multe zone. Nu-l suspectăm că ar folosi Internet Explorer.

Ne-am obișnuit, în timp, cu declarații tardive și redundante, texte învățate pe de rost și încheiate cu atât de celebrul ”ghinion”.

Nu-l putem bănui că nu-i pasă. Așa e el, mai taciturn. Dar n-ar strica deloc ca, măcar din când în când, să-și alinieze discursul cu faptele. Și să respecte deja cunoscuta punctualitate nemțească, venind cu declarații și reacții la timp. Nu de alta, dar n-ar vrea să fie comparat cu CFR-ul.

Articolul precedentFirea, cu un ochi la Senat, cu celălalt la PMB: îl acuză pe Nicușor Dan că ar angaja oameni incompetenți la primărie
Articolul următorFlorin Cîțu a anunțat câți bani vor primi ministerele, în urma rectificării bugetare
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.