Incendii devastatoare în Italia, Grecia și Turcia. Autoritățile sunt depășite complet de situație

Situația incendiilor de vegetație devine din ce în ce mai gravă în Italia. Mai mult, Grecia și Turcia se confruntă, la rândul lor, cu aceeași situație, greu spre imposibil de ținut sub control de pompieri.

Foto: Pixabay.com

Italia este una din țările europene care se confruntă, în acest moment, cu incendii devastatoare. Poate cea mai afectată regiune este Sicilia, unde temperaturile crescute „ajută” la răspândirea focului. Mai mult, nici cetățenii nu par foarte conștienți de pericolul pe care îl pot crea chiar ei, astfel că provoacă în mod intenționat unele dintre incendii. Doi bărbați, unul în vârstă de 80 ani și altul de 25 ani, au fost arestați de poliția din Sicilia, după ce au fost surprinși în timp ce aprindeau mai multe focuri în pădurile din zonă, informează organele de ordine, potrivit Digi24.

Mai mult, mai informează sursa citată, ar exista și o a treia persoană acuzată de aceleași fapte. Astfel, poliția din Italia a avertizat că oricine va fi prins incendiind pădurile va fi arestat, în condițiile în care valul de caniculă extremă favorizează răspândirea rapidă a flăcărilor. În momentul de față, incendiile de vegetație devastează coastele italiene de la Marea Adriatică, însă și multe alte insule din regiune, cu precădere în sudul țării.
Incendii devastatoare in Italia. Doi bărbați, prinși în timp ce aprindeau focuri în păduri
Foto: preluare DW

Serviciile de urgenţă din Italia au declarat marți dimineață că, în acest moment, se desfăşoară circa 1.130 de operaţiuni de stingere a incendiilor din întreaga țară. Avioane aparținând serviciului de pompieri au fost trimise pentru a stinge focurile din Calabria, însă fără prea mare succes.

Mai mult, incendiile s-au răspândit și în stațiunile turistice de la malul mării, afectând inclusiv plajele. De menționat că, în anumite stațiuni, focul a ars inclusiv șezlonguri și terase aflate pe plaje.

Video: preluare The Guardian

Incendii asemănătoare au fost înregistrate și în Grecia, unde situația este cel puțin la fel de gravă. Turcia se confruntă, la rândul ei, cu incendii de vegetație pe care pompierii nu le mai pot ține sub control.

Video: preluare The Sun
Video: preluare The Guardian

Citește și: Simona Halep a câștigat „meciul” cu ANAF Constanța

Articolul precedentPSD le cere miniștrilor Mihăilă și Cîmpeanu să ajungă la un acord clar privind testarea Covid
Articolul următorFirea, cu un ochi la Senat, cu celălalt la PMB: îl acuză pe Nicușor Dan că ar angaja oameni incompetenți la primărie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.