Sursa foto: Pixabay

După doi ani de zile în care turismul a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus, Veneția și-a deschis porțile pentru turiștii din întreaga lume.  

Cu toate acestea, problemele nu au întârziat să apară, în special după ce în zilele de Paște, peste 400 de mii de turiști au vizitat orașul italian. Primarul orașului a anunțat că din această vară se va introduce un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în cunoscutul oraș.

Mai exact, turiștii care vor să aibă acces în centrul istoric al Veneției trebuie să își completeze datele personale într-o platformă online. De asemenea, de anul viitor, această măsură va fi obligatorie.

Numărul mare de turiști afectează orașul italian

Primarul Veneției a anunțat că nu vor exista, pentru început, penalizări și nici nu va interzice accesul turiștilor care nu au făcut nicio rezervare. Cu toate acestea, persoanele care se vor înregistra în platforma online li se va facilita accesul şi cumpărarea de bilete pentru muzee şi transportul public şi vor avea prioritate în faţa celorlalte persoane.

De asemenea, cei care decid să rămână pentru câteva zile la hotelurile din Veneția nu vor avea nevoie să își facă rezervare. Consilierul pentru turism Simone Venturini a precizat că această măsură vine în sprijinul administrației municipale privind monitorizarea persoanelor care se află în oraș în timp real.

„Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat”, a explicat acesta, potrivit Digi24.

Reamintim că în centrul Veneției trăiesc aproape 40 de mii de locuitori, iar în Vinerea Mare, numărul turiștilor care au vizitat faimosul oraș a fost de peste 100 de mii. De asemenea, cei care au fost doar prin trecere nu a mai fost luat în calcul.

Chiar dacă vizitatorii sunt bineveniți în orașul italian, președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a anunțat că e nevoie ca Veneția să fie protejată, iar accesul persoanelor în oraș să fie gestionat.

Citește și articolul: Italia renunță la masca de protecție în aer liber

Articolul precedentAmendă usturătoare pentru un șofer care a făcut gesturi obscene unei femei
Articolul următorPrimii kilometri ai unui drum expres din România se deschid azi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.