Sursa foto: G4 Media

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că de vineri, 11 februarie, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber, doar în locurile aglomerate.

De asemenea, în ultimele zile, numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut semnificativ în Italia, autoritățile anunțând că valul cinci al pandemiei se apropie de final.

Totodată, din 1 februarie, autoritățile italiene au introdus obligativitatea vaccinării persoanelor de peste 50 de ani. Persoanele care refuză imunizarea riscă să fie amendate cu 100 de euro. Măsura va rămâne în vigoare până pe 15 iunie şi se va aplica tuturor locuitorilor de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor din alte țări.

Omicron și sfârșitul pandemiei de Covid-19

Tot mai multe state au decis să renunțe la restricțiile impuse din cauza pandemiei deoarece noua tulpină Omicron nu a cauzat numeroase cazuri grave, iar majoritatea cetățenilor sunt vaccinați.

Astfel, începând de astăzi, în Suedia nu mai e nevoie de prezentarea dovezii vaccinării la intrarea în restaurante, baruri sau mijloace de transport în comun. De asemenea, purtatul măștii rămâne doar o recomandare, la fel ca evitarea aglomerațiilor pentru persoanele care nu s-au vaccinat.

Din 11 februarie, persoanele imunizate nu mai trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în Anglia și Irlanda de Nord, doar completarea formularului rămâne obligatorie, potrivit MAE.

Reamintim că Danemarca a fost prima țară europeană care a renunțat complet la restricții din 1 februarie, urmată de Norvegia. Guvernul finlandez a anunțat, de asemenea, că din 14 februarie restaurantele vor rămâne deschise și după ora 23:00, iar dacă numărul cazurilor de Covid-19 o să scadă semnificativ, din 1 martie se vor ridica toate restricțiile.

Totodată, Franța a ridicat obligativitatea purtării măștii în aer liber din 2 februarie, iar din 16 februarie, consumarea de mâncare și băuturi va fi din nou posibilă pe stadioane, în cinematografe și mijloacele de transport în comun. Cu toate acestea, dovada vaccinării pentru accesul în cele menționate mai sus rămâne valabilă. În Austria, din 19 februarie, accesul la restaurante și hoteluri va fi permis pe baza unui test negativ.

La noi în țară, potrivit ministrului Sănătății Alexandru Rafila, din luna martie vor fi ridicate o serie de restricții, iar din aprilie, România va ajunge la o stare de normalitate.

Ministrul Turismului vrea ridicarea restricțiilor impuse în pandemie

Articolul precedentMoţiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost respinsă în Parlament
Articolul următorIonuț Stroe susține că violența nu trebuie să devină o normă de conduită în Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.