Ionuț Stroe susține că violența nu trebuie să devină o normă de conduită în Parlament

Deputații au votat pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a declarat, miercuri, după votul din plenului Camerei privind modificarea regulamentului că democrația este „sub atac”, din cauza comportamentelor agresive tot mai dese în Parlament.

Acesta a menționat faptul că dacă nu vor fi sancționate corespunzător, există posibilitatea ca astfel de gesturi să fie preluate și de societate.

 „Nu înţelegem de ce unui parlamentar i se poate permite un limbaj licenţios, violenţă fizică şi verbală, a ameninţa, în condiţiile în care, în societate, unui om normal aceste lucruri pot genera sancţiuni şi dosar penal”, a spus Ionuţ Stroe, potrivit News.ro.

Stroe: „Nu putem legifera bunul simţ”

Totodată, acesta a precizat că votul din plen reprezintă „o acțiune fermă” prin care parlamentarii care vor apela la violența fizică și la un discurs al urii vor fi aspru sancționați. „Din păcate, nu putem legifera bunul simţ, morala, educaţia, sunt lucruri pe care le ai sau nu le ai”, a mai declarat Stroe.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a anunțat că sancțiunile adoptate vor fi aplicate imediat, precizând că există un cadru bine definit pentru acest lucru.

Întrebat ce părere are despre anunțul USR și AUR privind atacarea modificării regulamentului la CCR, Stroe s-a declarat surprins, afirmând că USR a greșit când a decis să se asocieze cu partidul condus de George Simion. „E o notă proastă să vezi că pe de o parte, USR nu înţelege necesitatea sancţionării unor astfel de comportamente şi pe de altă parte, să fii asociat cu AUR. E oarecum ruşinos să te asociezi, şi de data aceasta”, a mai comentat Ionuţ Stroe.

Reamintim că USR și AUR au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională noul regulament al Camerei Deputaților. Dan Barna a anunțat că prevederile propuse limitează transparența lucrărilor în Parlamentul României.

De asemenea, George Simion a menționat faptul că prin votul de astăzi privind modificarea regulamentului reprezintă începutul „dictaturii generalului Ciucă.”

„Azi e o zi tristă pentru democrația din România pentru că interziceți filmările, ca să nu vadă tot românul cum se uită unii dintre colegi pe siteuri porno. Scoateți prevederile legate de filmare. Lăsați violențele, lăsați injuriile. (…) De azi se instaurează dictatura generalului Ciucă”, a spus în plen liderul AUR.

Modificarea a fost aprobată cu 202 voturi „pentru”, 91 „împotrivă” și patru abțineri.

Dan Barna, despre modificarea Regulamentului Camerei: „Se încearcă întoarcerea la perioada de dinainte de 2016”

Articolul precedentItalia renunță la masca de protecție în aer liber
Articolul următorLudovic Orban: „Fuga ministrului reprezintă un precedent inacceptabil”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.