Dan Barna, despre modificarea Regulamentului Camerei: „Se încearcă întoarcerea la perioada de dinainte de 2016”

USR nu va susține amendamentele care limitează posibilitatea de a transmite lucrări ale comisiilor sau plenului.

Dan Barna a declarat, miercuri, că prin modificarea Regulamentului Camerei Deputaților se încearcă întoarcerea la perioada de dinainte de 2016, precizând că românii au dreptul să știe ce se întâmplă în Parlament. De asemenea, fostul președinte al USR a susținut că în acea perioadă, abuzurile se petreceau în ședință sub umbrela majorității.

Cu toate acestea, oficialul a anunțat că USR susține sancțiunile privind pedepsirea violenței. „De aceea în comisie am avut mai multe amendamente, unele au fost aprobate, altele nu şi de aceea noi nu vom susţine modificările referitoare la transparenţă, doar cele de violenţă”, a spus Barna, potrivit News.ro.

Barna: „Cei de la AUR sunt în afara vieţii parlamentare”

Oficialul a mai menţionat că trebuie să rămână sancţiunile pentru cei care fac acte de violenţă, dar că USR nu va susţine amendamentele care limitează posibilitatea de a transmite lucrările comisiilor.

„Sancţiunile (…) deşi par gândite pentru cei de la AUR care în acest moment sunt în afara vieţii parlamentare, ele pot fi oricând folosite şi împotriva partidelor din opoziţie, din Parlament, care fac opoziţie legitimă, cu argumente, cu mesaje foarte clare şi non-violente”, a spus Barna.

De asemenea, fostul lider al USR a afirmat că cetățenii trebuie să aibă acces la dezbaterile parlamentare, motiv pentru care partidul nu va susține amendamentele care limitează posibilitatea de a transmite lucrările din plenul Parlamentului.

Și George Simion, liderul partidului AUR, a anunțat că va continua să facă live-uri din Camera Deputaților, chiar dacă riscă să fie sancționat.

„Nu vom mai avea voie să facem live-uri. O să facem live-uri în continuare, nu e nicio problemă, o să fac live în fiecare zi din Camera Deputaţilor, până se învaţă domnii din coaliţia majoritară să nu mai pună pumnul în gură opoziţiei”, a precizat Simion, la finalul şedinţei ce a avut loc astăzi.

Reamintim că deputații au dezbătut modificările propuse la Regulamentul Camerei, în urma agresiunii lui George Simion la adresa ministrului Energiei. Astfel, s-a decis interzicerea gesturilor agresive și violența verbală și desfășurarea de bannere în sala de plen. Parlamentarii care nu respectă noile modificări riscă să fie scoși din sală, indemnizația să fie scăzută cu 50% pentru cel mult 6 luni, iar în cazul abaterilor repetate retragerea personalului și beneficiilor.

George Simion: „Nu e o crimă să faci live pe Facebook şi nici să îl atingi pe ministru”

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Dacă se rupe coaliția vom avea anticipate”
Articolul următorLucian Bode: „Ce am văzut în aceste zile în Parlament este dincolo de orice limită a bunului simţ”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.