George Simion: „Nu e o crimă să faci live pe Facebook şi nici să îl atingi pe ministru”

Deputatul AUR acuză Biroul permanent că acțiunea de modificare a Regulamentului Camerei s-a făcut pe modul „noaptea ca hoții”.

George Simion, co-președintele AUR, susține că proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, o propunere legislativă inițiată de PNL, PSD, UDMR și minorități, și care va fi supus votului miercuri dimineașă, nu este altceva decât o formă de a pune „pumnul în gură opoziției”, mai mult decât atât, Simion acuză de o acțiune pe modul „noaptea ca hoții”. În opinia sa, faptul că face un live pe rețelele de socializare sau că „atinge” un ministru, așa cum s-a întâmplat luni, nu se pot considera „o crimă”. Acesta continuă acuzațiile la adresa premierului Ciucă, despre care spune că este la butoane, iar toată această situație se întâmplă cu acordul lui Iohannis.

„Au făcut noaptea ca hoţii şedinţă. Acum 48 de minute au organizat o şedinţă a Biroului permanent cu un proiect de modificare discutat la o întâlnire secretă de aseară, dintr-un birou de la 1M, pentru a nu se mai permite să se facă live-uri în Parlament. (…) Eu m-am grăbit şi era să fac accident în oraş, au spus că mâine la 9.00 dimineaţa, paralel cu plenul, fiind foarte grăbiţi, trebuie să interzică orice live din Parlament.

Comisia de Regulament, în paralel cu plenul, vrea să lucreze, ca să nu mai arătăm ce se întâmplă aici. Prin Regulament, o să ne ia banii de indemnizaţie. Noi o să arătăm ce se întâmplă aici şi tot o să îi spune hoţului hoţ în faţă. Deci noaptea ca hoţii şi acum încearcă să ofere o momeală presei care nu are dreptul să filmeze oriunde, oricum, ci doar prin aprobări speciale. Vor să ofere o momeală presei – lăsaţi-i pe cei de la AUR ca să nu mai facă live-uri şi să îi putem sancţiona”, a declarat George Simion, după şedinţa de marţi a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul, care este și liderul deputaților AUR, a mai spus că miercuri va fi votat, în plen, acest proiect de modificare a Regulamentului Camerei prin care premierul Nicolae Ciucă „pune pumnul în gură opoziţiei”.

 „Mâine (n.r. – miercuri) va fi votat. Ne-o aduce în plen, pentru că va fi prelungit programul plenului cât e nevoie până Comisia de Regulament adoptă proiectul de modificare a Regulamentului în care nu avem voie să facem live-uri şi gata. S-a terminat. Pumnul în gură pentru opoziţie. Aşa alege actuala putere condusă de generalul Ciucă să pună trateze opoziţia, să ne pună pumnul în gură”, a mai spus Simion.

Simion, interzis pe Facebook

De altfel, acesta s-a arătat foarte deranjat de faptul că vor fi interzise transmisiunile de pe rețelele de socializare, subliniind că era suficient să îl penalizeze pentru gestul deplasat pe care l-a avut la adresa ministrului Energiei. „De ce să interzică transmisiunile în direct? Cei de la USR când au fost în opoziţie au putut? Aşa făceau şi cei de la USR, live-uri pe Facebook, dar noi de la AUR când arătăm toate mizeriile care se întâmplă aici, nu avem voie, nu? Nu e o crimă să faci live pe Facebook şi nici să îl atingi pe ministru, dar acum o să decidă procurorii şi Klaus Iohannis. Ciocul mic şi joc de glezne, e Ciucă la butoane, generalul”, a explicat Simion.

Conform proiectului de lege iniţiat de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii.

Ciolacu, despre modificarea Regulamentului Camerei. „Sunt diverse trepte, în funcţie de gravitate”

Articolul precedentPregătiri pentru atribuirea „cu dedicație” a contractelor de colectare a deșeurilor în Hunedoara. Miza „operațiunilor”, 450 de milioane de lei!
Articolul următorAEP a verificat banii care au intrat și au ieșit din conturile UDMR, iar când a tras linie a constatat că legea e făcută pentru a fi încălcată