Ciolacu, despre modificarea Regulamentului Camerei. „Sunt diverse trepte, în funcţie de gravitate”

Derapajele unor actuali și foști demnitari AUR duc la schimbări de regulamente în Parlament

Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, consideră că incidentul care a avut loc, luni, în plenul Parlamentului, va aduce cu sine și modificarea Regulamentului Camerei, cu care „toţi liderii de grup, mai puţin cei de la AUR” sunt de acord. Mai mult, Ciolacu este de părere că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a procedat corect în momentul în care co-președintele AUR l-a agresat fizic și verbal în timp ce își susținea discursul privind moțiunea simplă.

„Este inadmisibil, când se adresează cineva la microfon, să fie bruscat. Totuşi, vorbim de Parlamentul României, vorbim de România, membră a Uniunii Europene”, a spus Ciolacu.

De asemenea, șeful Camerei a precizat că sunt mai multe propuneri de modificare a Regulamentului Camerei. „Sunt diverse trepte, în funcţie de gravitate. Astăzi (n.r. – marți) cu certitudine că vom avea un proiect de modificare. Am înţeles că toţi liderii de grup, mai puţin cei de la AUR, vor dori aceste modificări”, a mai afirmat liderul PSD.

Cât privește prezența jandarmilor, așa cum a dat luat în calcul șeful Senatului, într-o emisiune de la Digi 24,  liderul social democraților a precizat că este exclus acest lucru, căci „se rezolvă prin chestori”.

Totodată, liderul PSD a fost întrebat cum ar fi reacţionat dacă se afla el la microfon, întrebare la care a spus că nu știe, dat fiind că aceasta a fost o premieră pentru Parlamentul României. „Nu ştiu, în acest moment, pentru că nu am fost pus într-o asemenea situaţie, dar domnul ministru a reacţionat corect”, a spus șeful Camerei Deputaților.

Schimbare de Regulament și la Senat

O fostă senatoare AUR, independenta Diana Șoșoacă i-a determinat pe cei din cadrul Senatului să ia în calcul modificarea Regulamentului Senatului, după o serie, destul de lungă, de derapaje, nedemne de un demnitar.

De altfel, în urmă cu mai bine de două luni, Daniel Fenechiu susținea că senatoarea Diana Șoșoacă este doar vârful unui iceberg, fiind vorba de mai mulți exponenți ai unui asemenea gen de reacție. Moment în care a dat exemplul celor de la AUR, din timpul discuțiilor privind certificatul verde, în care „aproape ne-au sechestrat în Comisia Juridică și apoi în cea de Sănătate”, ori dau buzna prin birouri, de cele mai multe ori cu telefonul pornit pe live-urile de pe rețelele de socializare.

„Sunt foarte multe lucruri care trebuie reglementate și cred că acest lucru se va întâmpla cel mai devreme la începutul lunii februarie (n.r. când începe sesiunea parlamentară)”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Derapajele repetate ale Dianei Șoșoacă vor modifica regulamentul Senatului

Articolul precedentCu dosar penal deschis pe numele lui, George Simion vrea ”să dăm cu ăștia de pământ”
Articolul următorGabriela Firea: „Bunicii materni prezintă disponibilitate în asigurarea creșterii și dezvoltării bio-psiho-sociale corespunzătoare a minorului”