Ludovic Orban (captură video)

Ludovic Orban (Forța Dreptei) i-a solicitat premierului Ciucă să îl demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cărui „fugă” din Parlament a catalogat-o ca fiind un „precedent inacceptabil”. Asta chiar dacă „ieșirea” lui Popescu a fost untr-un context „în premieră”, după agresiunea din plenul Parlamentului, în timp ce își ținea discursul lehat de moțiunea simplă ce îl viza.

„Mă deosebesc de colegii parlamentari cu privire la cel mai grav lucru petrecut luni. Cel mai grav lucru care s-a petrecut la moțiunea simplă depusă de USR este faptul că Virgil Popescu a fugit de la Parlament, a încălcat Constituția și ce este cel mai grav nu a oferit românilor răspunsuri la întrebări despre probleme care afectează grav viața românilor: de ce au crescut facturile și care sunt măsurile Guvernului? Fuga ministrului reprezintă un precedent inacceptabil. Solicit de urgență premierului să-l demită pe Virgil Popescu, dacă nu o va face va fi la fel de responsabil de dezastrul din viața de zi cu zi a românilor”, a declarat Orban, înaintea votului moțiunii simple.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, cu 98 voturi „pentru”, 190 „împotrivă” şi 4 abţineri.

De altfel, deputatul Ludovic Orban solicitase chiar scoaterea de la vot a moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi reprogramarea dezbaterii, subliniind că aceasta nu a fost finalizată în ziua în care a fost programată.

Reamintim că în timp ce ministrul Energiei își ținea discursul, George Simion a venit la pupitrul Parlamentului, unde la agresat fizic și verbal pe cel care „se afla în exercițiul funcțiunii”, motiv pentru care Simion s-a ales cu dosar penal deschis de către Parchetul General, care s-a autosesizat, fiind acuzat de ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice. De partea cealaltă, ministrul Virgil Popescu și-a anunțat încă de luni intenția de a depune plângere penală împotriva deputatului AUR, mai mult, a şi cerut Secretariatului General al Camerei Deputaţilor înregistrarea video a momentului.

Parchetul General s-a autosesizat în cazul lui George Simion și a deschis dosar penal

Articolul precedentIonuț Stroe susține că violența nu trebuie să devină o normă de conduită în Parlament
Articolul următor6 ONG-uri critică modificarea regulamentului Camerei Deputaților