George Simion (captură video)

Parchetul General a anunțat, marți, că s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce deputatul AUR George Simion l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu, în timp ce acesta se afla la prezidiu Parlamentului unde începuse dezbaterea privind moțiunea simplă depusă împotriva acestuia din urmă.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cp”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General. 

Claudiu Târziu, despre deschiderea dosarului penal împotriva AUR. „Să fim poate mai expliciți, mai clari în informare”

Procurorii precizează că dosarul a fost deschis în urma incientului dn Parlament. „În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, au mai precizat procurorii. 

De partea cealaltă, ministrul Virgil Popescu și-a anunțat încă de luni intenția de a depune plângere penală împotriva deputatului AUR, mai mult, a şi cerut Secretariatului General al Camerei Deputaţilor înregistrarea video a momentului.

În ciuda faptului că agresiunea a fost surprinsă de camerele de vedere, dat fiind faptul că ședința era transmisă în direct de Camera Deputaților, George Simion a afirmat după incident că nu i-a făcut nimic ministrului Energie, mai mult, că reacția pe care a avut-o, de a merge la microfon, a fost acela de transmite un mesaj din partea românilor. „Dacă omul este hoț…. el este un hoț și este vinovat pentru facturile românilor. Omul ăsta este vinovat, trebuie să mai și spunem adevărul de la tribuna Parlamentului. Nu este nicio agresiune că nu i-am făcut nimic”, a declarat George Simion.

Aceasta nu este prima astfel de ieșire din decor a lui Simion, reamintim momentul în care, în plen era dezbătută a doua moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu, Simion, cu același gest de galerie, l-a luat de după gât pe ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

George Simion l-a agresat în Parlament pe ministrul Energiei

Articolul precedentPetiţie împotriva cartierelor de lux ridicate pe plaja Corbu
Articolul următorGorghiu, despre abuzurile comise asupra minorilor. „Va trebui să găsim soluţii în timp real pentru toate aceste fapte”