Claudiu Târziu

Claudiu Târziu, co-președintele AUR, a luat cunoștință de dosarul penal in rem deschis de Parchetul General împotriva partidului său și pune asta pe seama unei „lecturi superficiale” a comunicatului ce a devenit subiect de dezbatere în spațiul public.

Acesta a afirmat pentru Europa Liberă că este nevoie de o mai multă claritate în informare pentru a nu mai exista interpretări cum s-a întâmplat în acest caz.

„Păi așteptăm să-și facă procurorii datoria, fiindcă nu avem noi ce să spunem aici. Dacă vom fi invitați la Parchet să dăm explicații, să oferim poziția noastră, o vom face negreșit, e ceva firesc, justiția trebuie să-și urmeze cursul. Eu sunt absolut convins că la o cercetare serioasă a acestui caz, dosarul se va închide rapid din lipsă de orice fel de probă privind această acuzație”, a transmis Târziu pentru Europa Liberă.

Totodată, Târziu susține că este nevoie de o mai multă atenția din partea grupului său de comunicare, astfel încât „să fim poate mai expliciți, mai clari în informare astfel încât să nu mai existe niciun fel de dubiu la o lectură superficială, așa cum s-a întâmplat”.

Mai mult decât atât, senatorul AUR afirmă că textul din comunicatul de presă care a dus la deschiderea dosarului penal in rem de către Parchetul General a fost interpretat, nu acesta fiind mesajul pe care AUR a vrut să îl transmită. Potrivit Europa Liberă, Târziu a evidențiat faptul că nimeni „alfabetizat în limba română” nu ar fi putut interpreta textul în felul în care a fost interpretat. Acesta subliniind că orice „creștin autentic” nu poate să fie împotriva altor religii, inclusiv împotriva evreilor.

De altfel, AUR consideră că demersul făcut de Parchetul General, dar și plângerile făcute de liberalul Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului, nu sunt decât încercări de a scoate AUR-ul de pe scena politică.

Într-o postare făcută pe contul de Facebook, reprezentanții formațiunii conduse de George Simion și Claudiu Târziu susțin că „PNL vrea să elimine de pe scena politică principalul partid de opoziție, AUR, folosind cele mai murdare metode cu putință. Sub conducerea lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu, un partid «istoric», interzis de comuniști, a devenit acum un partid care amenință democrația și libertatea de alegere a românilor”, au transmis cei de la AUR, adăugând că „acest partid «istoric» va deveni istorie în curând”.

George Simion bate la poarta lui Iohannis

Co-președintele AUR, George Simion, își continuă turneul de strângere de semnături pentru suspendarea lui Iohannis. În periplul său prin țară, Simion a ajuns și la Sibiu, unde alături de un grup de susținători au scandat la poarta uneia dintre cele case ale lui Iohannis, după cum susține deputatul AUR într-un live făcut pe Facebook.

Am ajuns la Sibiu, la una dintre cele şase case ale primului turist al ţării, Klaus Iohannis şi de aici avem un apel pentru locatarul de la Cotroceni. Nu mai trimiteţi procurorii să interzică AUR, să ne scoată în afara legii. Oamenii sunt alături de noi și în Sibiu și în celelalte localități ale țării, așa că, retrage-ţi procurorii, retrage-ţi fraţii Muraru. Pentru cele şase case pe care le-ai câştigat chipurile din meditaţii o să plăteşti. Dar până atunci te dăm jos! (…) Omul ăsta ne conduce de şapte ani şi vă întreb pe voi, români: Să îl mai lăsăm să ne mai conducă încă trei ani de acum înainte?

a fost discursul lui George Simion

Reamintim că listele cu semnături nu au nicio valoare, căci procedura de suspendare implică cetățenii abia după ce în Parlament se decide, la propunerea unei treimi dintre parlamentari, dar cu votul majorității, organizarea unui referendum.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, la 31 octombrie 2021, numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral a fost de 18.907.772.  Referendumul este valabil dacă participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise, adică 5.672.332 de români care să iasă la vot, iar rezultatului referendumului este validat dacă opținunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriți pe listele electorale permanente, adică 4.726.943 de voturi valide.

Conform articolului 95 din Constituția României, președintele poate fi suspendat „în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei”, mai mult, acesta are dreptul să dea explicații, în fața parlamentarilor, privind faptele care i se impută.

AUR, dosar penal pentru minimizarea Holocaustului

Articolul precedentKlaus Iohannis, despre protecția mediului și schimbările climatice: „Sunt domenii esențiale”
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă, îngrijorat din cauza schimbărilor climatice. Ce soluții are pentru Mediu