George Simion și Claudiu Târziu (copreședinții AUR); preluare Digi 24.

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem împotriva AUR pentru minimizarea Holocaustului într-un comunicat de presă emis la începutul săptămânii trecute în care susține că „experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, precizând că „adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor”. Respectivul comunicat a fost emis în contextul în care din calendarul olimpiadelor școlare au fost scoase, pentru acest an, olimpiada la limba română și istorie. De altfel, ministrul Educației a venit cu precizări în această privință, subliniind că principiul care a stat la baza deciziei a fost prioritizarea participării la competițiile internaționale.

„La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat «Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!», în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta «minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia»”, a transmis Parchetul General.

În comunicatul la care face referire Parchetul General, AUR susține că „experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, precizând că „adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni consitineți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor”, însă AUR uită că Holocautul a fost parte din istoria străbunilor, iar cine își neagă trecutul riscă să îl repete.

„Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de «materii» a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională”, au transmis reprezentanții AUR.

Comunicatul AUR a atras reacții atât din partea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, dar și a ambasadorului Israelului la București, precum și a deputatului PNL, Alexandru Muraru, care este de asemenea și Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului.

De altfel, acesta a făcut deja sesizări la Parchetul General și Poliție, după ce în timpul protestului din 21 decembrie, de la Palatul Parlamentului, a fost folosit un simbol nazist pe drapelul UE. Potrivit deputatului, „fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă la Parlament un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume”.  

Institutul „Elie Wiesel” condamnă manifestările negaționiste ale AUR

Articolul precedentZeci de şcoli se vor închide: profesorii şi elevii se mută în online
Articolul următorRomânia primeşte primele doze de vaccin anti-Covid pentru copiii de 5-11