Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro

Într-un anunţ de ultimă oră, ministrul Educaţiei a declarat că zeci de şcoli se vor închide, începând de luni, în România.

Cursurile se vor muta, din nou, în online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat astăzi, 10 ianuarie, că rămâne în vigoare ordinul de ministru care prevedea că şcolile din localităţile cu rată de incidenţă peste 3 la mie şi care au o rată de vaccinare sub 60% a personalului angajat se vor închide.

Zeci de şcoli se închid, de luni, în România

Astfel, cursurile se mută, din nou, în online, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa a depăşit 3 la mie şi rata de vaccinare a angajaţilor este sub 60%.

Ca şi anul trecut, ziua de referinţă rămâne ziua de vineri pentru săptămâna viitoare, se arată în comunicat.

Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie și rata de vaccinare a angajaților sub 60, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În prezent, 57 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi 28 de şcoli din Ilfov sunt în această situaţie. Prin urmare, este posibil ca săptămâna viitoare elevii şi profesorii să rămână acasă, recurgând la cursurile online.

Cîmpeanu preciza, în cursul zilei de ieri, că nu doreşte modificarea structurii anului școlar

Ministrul Educației declara, ieri, că nu își dorește revenirea la școala online. În plus, declara că au fost pierderi imense din perspectiva educației.

Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere”, a spus ministrul ieri, 9 ianuarie.

Articolul precedentRomânii, revoltați. Protest în fața Ministerului Sănătății din cauza restricțiilor
Articolul următorAUR, dosar penal pentru minimizarea Holocaustului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time