Sorin Cîmpeanu (captură video)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu își dorește revenirea la școala online, precizând că au fost pierderi imense din perspectiva educației.

Cu toate acestea, oficialul a declarat că dacă va exista o informare de la Ministerul Sănătății cu privire la un potențial pericol, se va propune de urgență modificarea cadrului legal pentru a se trece, pentru o perioadă scurtă de timp, în online.

„Nu doresc trecerea în online, pentru că au fost pierderi imense din perspectiva educației. Au fost pierderi din toate perspectivele – abandon școlar, tulburări socio-emoționale și multe alte efecte grave. Nu voi propune, dacă Ministerul Sănătății nu ne va informa cu privire la un potențial pericol”, a declarat ministrul Educației, relatează Digi24.

Cîmpeanu: „Nu doresc să mai modificăm structura anului școlar”

Totodată, ministrul Educației a mai menționat că procedura de achiziție a testelor de salivă este blocată.

„Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli”, a spus oficialul.

De asemenea, ministrul a precizat că luni, 10 ianuarie, 1 milion de măști au fost distribuite în școlile din România.

Întrebat dacă structura anului școlar va fi modificată din cauza valului cinci al pandemiei, Cîmpeanu a declarat că o astfel de decizie ar crea multe probleme pentru sistemul de învățământ.

„Am făcut deja o modificare, am avut o vacanță forțată de evoluția epidemiologică. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă, este problema vacanței intersemestriale care nu mai există. Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar”, a adăugat Cîmpeanu.

Mai mult, Cîmpeanu a anunțat că de când a început școala, după vacanța de iarnă, pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal, s-au înregistrat doar 73 de cazuri de infecție cu COVID-19 confirmate prin teste PCR.

Totodată, oficialul a mai spus că rata de vaccinare în ceea ce privește personalul din învățământ a ajuns la 70%, iar în rândul elevilor de aproape 40%.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că există peste 2.000 de școli care au personal 100% vaccinat împotriva coronavirusului.

Cîmpeanu, despre lipsa testelor de salivă în şcoli: „Este trist”

Articolul precedentVasile Dîncu: „Militarii nu au pensii nesimțite și nici nu au pensii foarte mari”
Articolul următorCristian Dide a pierdut procesul cu Lumea Justiției și Antena 3
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.