Sursa foto: Stirea de Iasi

Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea de chemare în judecată formulată de Cristian Dide împotriva instituțiilor de presă Lumea Justiției și Antena 3, care în urmă cu trei ani au publicat un film video prin care un fost membru #rezist a vorbit despre ce se întâmplă cu adevărat în grupările de activiști de stradă.

Verdictul a fost dat de judecătoarea Cristina Nedea, la data de 3 ianuarie 2022, în dosarul nr. 1099/299/2021.

„Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Obligă reclamantul (Dide Cristian Mihai) la plata către pârâta Jurindex Media SRL la plata sumei de 1500 lei, reprezentând onorariu avocaţial în cuantum redus. Ia act că pârâta Antena 3 SA va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 03.01.2022”.

Cristian Dide , sub control judiciar  

Protestatarul a acuzat cele două instituții de presă de „fake news”, afirmând că i-a fost încălcat dreptul la buna reputație, relatează Cotidianul.ro

Conform sursei citate, Lumea Justiției a depus la dosar mai multe documente, emise de Jandarmeria Română, prin care se dovedește faptul că Asociația Evoluție în Instituție, unde președinte este Cristian Dide, a organizat manifestații neautorizate.

Reamintim că magistrații Curții de Apel din Iași au decis ca Cristian Dide să fie eliberat din arest și pus sub control judiciar. El este acuzat că ar fi cumpărat canabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT.

Avocatul său a susținut în acea perioadă că este o formă de protest, nicidecum trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, activistul #rezist a cumpărat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit cu ajutorul unor societăți de curierat.

O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.

Codrin Ștefănescu, „negru de supărare”, după ce a auzit că „reziștii” îl compară pe Cîțu cu Dragnea

Articolul precedentMinistrul Cîmpeanu nu își dorește revenirea la școala online
Articolul următorOctavian Jurma: „Virusul și-a ținut promisiunea și a sosit în forță”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.