Sursa foto: Antena 3

Zeci de persoane s-au adunat luni, 10 ianuarie, în fața Ministerului Sănătății pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de Guvern și împotriva introducerii certificatului verde/Covid.

La protest a ajuns și George Simion, liderul AUR, ce a încercat fără succes să vorbească cu ministrul Sănătății, relatează Libertatea.ro.

Totodată, protestatarii cer demisia lui Alexandru Rafila, pe care îl acuză că nu e interesat de soarta românilor, ci de introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Protestul a fost organizat de asociația „Acțiune pentru Națiune”

Cei prezenți la protest susțin că ministrul Rafila „hărțuiește” poporul român cu certificatul verde/Covid și nu a asigurat stocul de tratamente în spitale și farmacii.

 „Rolul unui ministru al Sănătății este să asigure stocul de tratamente sigure și eficiente în spitale și în farmacii, nu să ne hărțuiască cu certificatul lui, dar cum Rafila nu a adus Arbidol, Ivermectină, Favipiravir sau anticorpii monoclonali pentru a pregăti noul val, atunci el trebuie să își prezinte urgent demisia, așa cum a promis că o va face dacă certificatul de vaccinare nu se va adopta mai repede în Parlament”, transmite „Acțiune pentru Națiune”, relateză sursa citată.

Mai mulți specialiști au avertizat că folosirea medicamentelor Arbidol și Ivermectină, ce nu sunt autorizate, nu sunt eficiente în tratarea infectării cu coronavirus și prezintă riscuri dacă sunt folosite. Protestatarii au venit cu pancarte pe care au scris diverse mesaje, precum: „Rafila, Arafat, același rău „aluat”, „Jos masca”, Libertate fără certificate” sau „Jos cu dictatura sanitară.”

Organizatorii au anunțat că plănuiesc un protest la sediul Avocatului Poporului din cauza faptului că Renate Weber nu a făcut nimic pentru a proteja drepturile românilor care au decis să nu se vaccineze împotriva COVID-19.

Mai mult, ei susțin că românii nevaccinați au fost discriminați, după ce nu au mai putut intra în instituțiile publice, malluri sau restaurante. Protestatarii îi cer Avocatului Poporului să lase locul unei persoane „mai curajoase.”

Reamintim că țara noastră a intrat în valul cinci al pandemiei, iar numărul cazurilor de COVID-19 este într-o continuă creștere. Astăzi, 10 ianuarie, au fost raportate peste 4.000 de cazuri și 16 decese.

Alexandru Rafila: „Vaccinarea nu va fi obligatorie”

Articolul precedentCluj, primul județ în scenariul roșu în valul 5
Articolul următorZeci de şcoli se vor închide: profesorii şi elevii se mută în online
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.