Foto: Unicef

Dozele pentru copii vor sosi în ţară în perioada 21-25 ianuarie, conform unui anunţ emis de Ministerul Sănătății.

În perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze. Acestea vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, se arată în comunicatul ministerului.

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare (CNCAV) a anunțat deja că programarea în platformă se va putea face odată ce vaccinul va fi disponibil, arată G4 Media.

Conform comunicatului, prezentarea la vaccinare se va putea face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă și Call Center – 021 414 44 25.

Dozele de vaccin anti-Covid pentru copii vor fi disponibile şi la medicul de familie

Pentru copiii între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile, mai arată sursa citată.

România, mereu în urmă: cele mai multe țări au început deja campania de imunizare a celor mici împotriva coronavirusului

Mai multe state au început campania de vaccinare a copiilor, încă din decembrie.

În ceea ce priveşte temerile părinţilor, CNCAV menționează că riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani.

De asemenea, specialiştii au menţionat că doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA, la această categorie de vârstă.

La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz. După doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0,2 – 1,9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile.

Vaccinarea anti-Covid a copiilor din România a fost anunţată încă de la mijlocul lunii decembrie 2021

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În decembrie, a avut loc o dezbatere transmisă online privind beneficiile vaccinării copiilor, adolescenților și tinerilor.

Dezbaterea a fost organizată de Guvern, Ministerul Sănătății, CNCAV și Colegiul medicilor. Au participa experți, fiind detaliate toate particularitățile administrării vaccinului la copii.

Articolul precedentAUR, dosar penal pentru minimizarea Holocaustului
Articolul următorKlaus Iohannis întoarce, în Parlament, legea privind împușcarea urșilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time