Sursă foto: Mediafax
Sursă foto: Mediafax

Vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5-11 ani ar putea începe în România în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai precizat că doza pe care o vor primi cei mici reprezintă o treime din doza administrată la adulți.

Campania de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani a fost deja optimizată

Conform declarațiilor oferite de către Valeriu Gheorghiță, părinții își vor putea vaccina copiii în momentul în care se va anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare.

Noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locațiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță, scrie Agerpres.

Marți, 21 decembrie, între orele 11 și 12.30 va avea loc o dezbatere transmisă online pe rețelele sociale privind beneficiile vaccinării copiilor, adolescenților și tinerilor.

Dezbaterea este organizată de Guvern, Ministerul Sănătății, CNCAV și Colegiul medicilor. Vor participa experți și vor fi detaliate toate particularitățile administrării vaccinului la copii.

Familiile din Spania au stat la cozi imense pentru a-și vaccina copiii

Spania a început miercuri campania de vaccinare anti-Covid. Campania vizează copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Părinții au format cozi uriașe pe coridoarele spitalului Infanta Sofia din Madrid, relatează Reuters.

Era timpul. Sincer, suntem mult mai calmi acum, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere școlar. Vaccinarea va ajuta și latura academică”, a spus Ana Cardenete, un asistent medical în vârstă de 38 de ani.

Articolul precedentPercheziții într-un dosar de înșelăciune cu tablouri ale unor pictori români renumiți
Articolul următorCum vor plăti românii pentru neglijența autorităților în gestionarea deșeurilor. Amenzi de sute de mii de euro pe zi pentru gropile de gunoi fără autorizație de mediu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time