Foto: Ziare.com
Foto: Ziare.com

Declic a lansat o petiție contra construcțiilor demarate pe plaja sălbatică de la Corbu și Vadu.

Cu toate că legea interzice construcțiile în arii naturale protejate, Administrația Biosferei Delta Dunării, NATURA2000, APM Constanța au eliberat avize pentru construcție în acea zonă.

Mai mult, Primăria Corbu a emis autorizație de construcție pentru respectivul complex turistic de lux.

Fără construcții pe plaja Corbu și Vadu” – petiţia poate fi semnată aici

Semnatarii au precizat că avizele au fost emise contrar legii și spun în textul petiției:

Înțelegem și susținem nevoia dezvoltării acestei zone, însă nu în detrimentul și prin distrugerea mediului din zonele protejate de lege”, se arată în textul petiţiei.

Într-un material difuzat de canalul ProTV, se vede cum fundațiile acestor imobile se afla direct pe plajă, pe nisip.

Primăria Corbu se apară, spunând că a fost obligată să permită începerea lucrărilor, deoarece dezvoltatorul a prezentat toate avizele necesare emise de instituțiile subordonate Ministerului Mediului.

Cum a fost posibil acest lucru ? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă în primul rând Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor. Cum pot susține aceste instituții că impactul este minim când se toarnă beton direct pe nisip în aproprierea plajei?”, au scris reprezentanţii Declic.

Complexul de lux cuprinde numeroase clădiri: este nevoie de verificarea legalității actelor depuse și a avizelor date în afara legii

În zone precum rezervațiile și siturile Natura 2000, construcțiile care afectează habitatele naturale nu sunt permise.

În acelaşi timp, Ministerul Mediului și A R B D D nu permit camparea cu cortul în zona plajei, dar permit, prin instituțiile din subordine, ridicarea a 30 de imobile de mari dimensiuni.

Este inadmisibil așa ceva și solicitam stoparea acelor construcții de pe plaja Corbu, areal cuprins în 4 arii naturale protejate de lege. Totodată, solicităm verificarea legalității actelor depuse și a avizelor date în afara legii. Cei răspunzători trebuie să fie trași la răspundere”, se mai arată în petiţie.

Articolul precedentMinistrul Apărării a anunțat că au sosit primii militari americani în România
Articolul următorParchetul General s-a autosesizat în cazul lui George Simion și a deschis dosar penal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time