Sursa foto: financialintelligence.ro
Sursa foto: financialintelligence.ro

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunțat, marți, că peste 100 de soldați americani au sosit în țara noastră, urmând ca în celelalte zile să sosească restul trupelor.

„În acest moment, americanii au sosit, ca să spun aşa, ca un fel de titlu pe care dumneavoastră îl daţi întotdeauna. Au venit deja pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi americani, specialişti, care pregătesc această încartiruire”, a spus ministrul, precizând că au sosit şi în alte ţări, precum Polonia.

De asemenea, oficialul a declarat că România este pregătită din punct de vedere logistic, precizând că în cel mai scurt timp va anunța și locurile unde soldații militari vor fi încartiruiți.

În zilele următoare, 1.000 de militari americani staționați în Germania urmează să fie transferați în România. Reamintim că luni, două avioane militare americane au aterizat în Polonia.

3.000 de soldați vor fi transferați în Europa

Totodată, Vasile Dîncu a vorbit și despre adăposturile de război din țară, precizând că s-au făcut inspecții în mod regulat, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne.

„Există un anumit calendar pentru această inspecție. Cele mai multe cred că aparţin de Ministerul de Interne. Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a conchis Vasile Dîncu, potrivit g4media.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Apărării a declarat că nu există motive de îngrijorare, chiar dacă situația de la granițele Ucrainei este tensionată. Oficialul a dat asigurări că în cazul unei intervenții rusești, România este pregătită pentru orice scenariu.

De asemenea, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat în urmă cu câteva zile că nu există niciun pericol, pentru moment, ca România să fie atrasă într-un coflict militar cu Rusia.

„În acest moment există o umbrelă de securitate extrem de puternică, care oferă toate garanţiile posibile pentru securitatea şi stabilitatea României şi a cetăţenilor săi, şi anume apartenenţa la NATO, la care se adaugă parteneriatul strategic foarte puternic cu Statele Unite”, a declarat ministrul.

Dîncu, despre plasarea militarilor NATO și în România. „Este o măsură pro-activă, dar nu este legată direct de acest moment

Articolul precedentCristian Tudose (PSD): „Avem foarte multe șanse să ne trezim, în Sectorul 1, cu o groapă de gunoi perfect funcțională”
Articolul următorPetiţie împotriva cartierelor de lux ridicate pe plaja Corbu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.