Sursa foto: Rares Nastase
Sursa foto: Rares Nastase

Un complex de lux, ce cuprinde 18 clădiri, este ridicat chiar pe plaja de la Corbu.

Deşi zona este protejată, reprezentanţii Primăriei Corbu se apără, spunând că au fost obligați să permită începerea construcțiilor, deoarece dezvoltatorul a prezentat toate avizele necesare emise de instituțiile subordonate Ministerului Mediului.

Atena Groza, guvernator Administrația Rezervația Biosferei Delta Dunării, a spus pentru Ştirile ProTV că acordul de mediu şi avizul de mediu au fost eliberate de APM Constanţa.

Nu toată suprafaţa care se construieşte este a rezervaţiei Delta Dunării. ARBDD a dat în anul 2020 avizul pentru partea de teritoriu care se suprapune cu proiectul”, explică Atena Groza.

Au fost sesizate Ministerul Mediului şi Guvernul

La rândul său, Vasile Halici, viceprimar în Corbu, se declară depăşit de problemă. Acesta a declarat că investiţia s-a dezvoltat pe proprietate privată care, într-adevăr, e la graniţă cu plaja care este a ARBDD-ului.

Nu ne convine, bineînţeles că nu, că plaja are locul ei. Dar, dacă s-au dat avizele respective”, a declarat viceprimarul.

Complexul de lux cuprinde 18 imobile de mari dimensiuni

Parlamentarul constănţean Eugen Bola anunţă că a făcut o solicitare către Guvernul României şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin care solicită trimiterea de urgenţă a corpului de control al primului-ministru şi al Ministerului Mediului pentru a verifica legalitatea acordării avizelor de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi de către Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării cu privire la începerea construcţiei complexului complexului turistic de lux, cuprinzând 18 imobile de mari dimensiuni, situat pe plaja sălbatică din localitatea Corbu, scrie Adevărul.

Plaja Corbu a fost inclusă de site-ul gipsy.ninja în topul celor mai frumoase plaje salbatice din lume. Printre acestea se află plaje din Seychelles, Australia, Cook Islands, Galicia, Puerto Rico sau Brazilia.

Articolul precedentÎncepe recensământul populației din România
Articolul următorPremierul Ciucă, despre discuțiile cu Budăi. I-a cerut reformarea sistemului de pensii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time