Sursa foto: G4media.ro

La o dezbatere organizată de Alianța pentru Turism la Brașov, ministrul Turismului Daniel Cadariu a declarat că în următoarele două luni, economia românească ar putea funcționa la capacitate maximă dacă restricțiile impuse în pandemie vor fi ridicate. Oficialul a subliniat faptul că fără eliminarea măsurilor anti-Covid, revenirea turismului românesc va avea de suferit.

„Fără discuţie, demersul trebuie să fie comun (…) şi nu ezitaţi să mă contactaţi şi să încercăm împreună să rezolvăm lucrurile”, le-a transmis Cadariu participanţilor la dezbaterea de la Brașov, relatează G4media.

Cadariu: „Turismul trebuie să devină un domeniu strategic al economiei”

De asemenea, ministrul Cadariu a mai precizat că turismul are capacitatea de a crește foarte mult într-o perioadă foarte scurtă, dar acest lucru necesită sprijin din partea Guvernului României.

„Este promisiunea ministrului de Finanţe că vom lucra împreună la o nouă ordonanţă ca să putem cuprinde acolo toate solicitările dumneavoastră. (…) Eu chiar cred că turismul trebuie să devină o ramură, un domeniu strategic al economiei”, a mai declarat ministrul Turismului.

Totodată, Cadariu a vorbit și despre înființarea unei Organizații de management al destinației (OMD) național, precizând că în ceea ce privește OMD-urile primare, trebuie găsite soluții pentru continuarea activității acestora.

„Eu cred în ceea ce dumneavoastră sugeraţi, cereţi în ultima vreme, necesitatea unui OMD naţional. Care vor fi competenţele şi până unde se vor duce ele vom discuta, dar cred că este necesar un OMD naţional”, a mai spus ministrul Turismului.

De asemenea, potrivit sursei citate, reprezentanții industriei HoReCa au cerut Guvernului „ruperea incidenței de restricții”, în condițiile în care rata de transmitere a Omicron „nu mai este relevantă.” Totodată, în cadrul dezbaterii s-a vorbit și despre o reglementare a testării pentru depistarea Covid-19 în rândul turiștilor. Reprezentanții HoReCa au venit cu propunerea că e nevoie de o testare ulterioară intrării în țara noastră a turiștilor, și nu una anterioară sosirii.

Reamintim că la finalul lunii ianuarie 2022 se închide plata ajutoarelor de stat în valoare totală de 2,13 miliarde de lei din Schema HoReCa. Suma medie primită este de 257.222 de lei pe beneficiar.

În Schema HoReCa s-au înscris 10.185 de solicitanți care activează în industria ospitalității și turism.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu: „Cea mai urgentă problemă o reprezintă cea a plajelor”

Articolul precedentCîțu: „România este victima propriului succes”
Articolul următorLegea junglei la Constanța! Lider de partid executat silit de cămătari!
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.