Sursa foto: WowBiz

Daniel Cadariu, ministrul Anteprenoriatului și Turismului, a declarat sâmbătă că va discuta cu cei de la Ministerul Mediului despre situația plajelor nou-înființate. Demnitarul a menționat că această problemă a fost semnalată de la început de către agenții economici de pe litorul Mării Negre.

Cadariu a mai spus că au existat probleme în cursul anului 2021 în activitatea de turism în legătură cu acest subiect.

„Noi, ministerul, avem o anumită implicare în sensul că trebuie să atestăm pentru agenţii economici folosirea acestor porţiuni de plajă, însă (…) nu noi suntem cei care administrăm plajele, ci Apele Române, deci Ministerul Mediului, motiv pentru care mi-am notat şi mi-am luat angajamentul, noi ca şi minister, că vom avea în regim de urgenţă o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Mediului, să vedem dacă se poate realiza o cale prin care activitatea turistică pentru acest sezon să fie afectată cât mai puţin”, a afirmat ministrul Turismului, relatează g4media.ro.

Cadariu: „Nu poţi folosi un bun, decât dacă îl ai în administrare”

De asemenea, în urma discuțiilor cu agenții economici de pe litoral, ministrul Turismului a precizat că știe, „de principiu doar”, informații cu privire la noile plaje formate.

 „Ştiu lucruri de principiu doar. Ştiu că nu poţi folosi un bun, decât dacă îl ai în administrare. Înţeleg că acolo există un câştig teritorial al ţării de aproximativ 70 de hectare, care nu este încă cadastrat, nu este intabulat, asta pe de o parte”, a mai spus Cadariu.

Mai mult, ministrul a mai precizat că va lua legătura cu ministrul Mediului pentru a rezolva această problemă privind situația plajelor de la litoralul Mării Negre formate prin extindere.

„Nu poţi obţine profit din activitatea care se face cu acele investiții. Acesta este motivul pentru care mi-am propus să am o întâlnire cu ministrul Mediului”, a concluzionat ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

Litoralul românesc se întinde din nord, de la graniță cu Ucraina, până în sud, la graniță cu Bulgaria, având o lungime totală de 245 de kilometri. Mai mult, pe mai mult de jumătate din întinderea sa, litoralul românesc este dominat de Delta Dunării și lacurile de coastă.

Plajele noi din Mamaia sunt distruse din cauza apei

Articolul precedentCluj, primul județ care intră în scenariul galben
Articolul următorMedLife: „România ar putea ajunge la 50.000 de cazuri de Covid pe zi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.