Sursa foto: MedLife

Specialiștii de la MedLife trag un semnal de alarmă și anunță că țara noastră ar putea să ajungă la 50 de mii de noi cazuri pe zi în doar 14 zile. Compania a precizat că în doar șapte zile, procentul cazurilor pozitive de Omicron a crescut de la 35% la 78%.

Mai mult, reprezentanții companiei au mai susținut că numărul infectărilor cu noua tulpină sud-africană va continua să crească accelerat, ea urmând să devină dominantă în următoarele două săptămâni. De asemenea, MedLife atrage atenția asupra nevoii de a implementa măsuri mai dure pentru a limita răspândirea Omicron.

CEO MedLife Group: „Valul cinci al pandemiei va lovi România la jumătatea lunii ianuarie”

Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group, a spus că numărul mare de infectări din ultimele zile este rezultatul interacțiunilor de Crăciun și a românilor care s-au întors de sărbători acasă.

„Urmează să vedem o creștere și mai accelerată determinată de petrecerile organizate în noaptea dintre ani, creștere care va fi potențată și de intensificarea activității școlare”, a mai precizat Mihai Marcu, relatează Digi24.

Cu toate acestea, el e de părere că în următoarea perioadă va avea loc imunizarea în masă, iar la începutul lunii februarie, numărul cazurilor de COVID-19 o să scadă semnificativ.

Imunizarea în masă

„Important este cum se face această imunizare în masă și care vor fi efectele: cât de mare va fi presiunea pe sistemul de sănătate, câte cazuri grave se vor înregistra, câte decese. Iar aici schema de vaccinare completă și, mai ales, booster-ul, vor face diferența. E clar că șansele ca fiecare dintre noi să intre în contact cu această tulpină sunt foarte mari, depinde, însă, cât de pregătiți suntem pentru această întâlnire și cum vom ieși din ea”, a mai declarat președintele companiei MedLife.

Reamintim că astăzi, 8 ianuarie, pe teritoriul țării noastre s-au înregistrat 6.036 de noi cazuri de COVID-19. De asemenea, județul Cluj iese din scenariul verde, fiind primul județ ce intră în scenariul galben, având o incidență de 2,13 la mia de locuitori.

De asemenea, la ATI  sunt internate 406 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. În ultimele 24 de ore s-au efectuat peste 22 mii de teste RT-PCR și 42.400 de teste rapide antigenice.

Cluj, primul județ ce intră în scenariul galben

Articolul precedentMinistrul Turismului, Daniel Cadariu: „Cea mai urgentă problemă o reprezintă cea a plajelor”
Articolul următorFrancezii, revoltați. Zeci de proteste în toată țara din cauza certificatului verde
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.