Captură video Antena 3
Captură video Antena 3

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins ieri una dintre căile de atac extraordinare promovate de Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”.

Chiar dacă probabil așteptările sale erau altele, Curtea Supremă a decis astfel ca soluția în dosarul în care Udrea a fost condamnată la 6 ani cu executare să rămână definitivă, motiv pentru care aseară, aceasta a reacționat.

Într-o postare pe Facebook, Udrea promite să „lupte” în continuare din Penitenciarul Târgșor, făcând referire inclusiv la situația familiei lui Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în același dosar și care a murit pe 12 martie, la vârsta de 57 de ani. Practic, Elena Udrea se luptă pentru toți.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi contestația la executare prin care ceream să se constate că execut o pedeapsă ilegală, pronunțată de un complet de judecători nelegal constituit și că, în consecință, stau ilegal în penitenciar.

Pentru că doar în cazul nostru în dosarul “Gala Bute” nu s-a respectat Decizia CCR nr.685/2018, doar noi am rămas condamnați de jucătorii puși cu „mâna” să ne execute de către binomul Coldea-Kovesi.

Rudel Obreja a murit din cauza acestui abuz. Eu continui să stau în penitenciar chiar dacă s-au încălcat Constituția, normele CEDO și CJUE… într-un cuvânt, toate legile posibile.

O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma. Mă voi lupta în continuare pentru dreptate și lege, pentru copilul meu, dar și pentru copiii lui Rudel Obreja. TREBUIE ca memoria tatălui lor să nu rămână profanată de acest uriaș și scandalos abuz criminal al justiției din România”, promite Udrea în postare.

Elena Udrea a fost găsită vinovată de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute și, chiar dacă înainte de pronunţarea sentinţei a părăsit țara, a fost prinsă în Bulgaria, lângă graniţa cu Grecia. De atunci a trecut aproape un an, perioadă în care Udrea a rămas încarcerată în Penitenciarul Târgșor. Chiar și în aceste condiții, fostul ministru al Turismului a deschis o serie de acțiuni la ÎCCJ, legate de condamnarea sa. Ultima hotărâre a Curții Supreme nu i-a fost însă favorabilă. Iar decizia este definitivă:

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului”.

Articolul precedentMinistrul Budăi așteaptă amendamente la Legea pensiilor speciale
Articolul următorPetre Daea, promisiuni privind compensații mai mari pentru fermieri, în contextul pierderilor suferite pe fondul războiului