Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a încercat o confruntare directă cu contradacandidații săi la Primăria Capitalei, în fața bucureștenilor. A și lansat o invitație publică către aceștia, însă a fost lăsat pe „seen”.

Și, pentru că invitația lui Popescu Piedone a rămas fără răspuns din partea contracandidaților săi, acesta s-a pus pe treabă singur. Nu chiar singur, ci alături de câteva scaune – e drept goale, pe care a lipit pozele Gabrielei Firea, a lui Nicușor Dan și a lui Sebastian Burduja.

Onest, i-a întrebat pe oamenii care au trecut prin zonă ce părere au despre toți acești candidați. „Am anunțat că vreau o dezbatere. Nu mă duc în studiouri, vreau să vină (…) Singurul care mi-a dat un mail și m-a și sunat a fost reprezentantul Partidului Național Liberal, Sebastian Burduja, care mi-a spus „domnule primar, ca și dumneavoastră am avut un program antamat de foarte mult timp, avem un marș”. Ne-am suprapus pe segmentul orar, dar mi-a promis că va veni la următoarea dezbatere, care va avea loc în Târgul Vitan. Voi comunica la cancelariile de partid ora. Vă voi spune locația, ziua și ora”, a explicat Popescu Piedone.

Nu a fost o dezbatere, ci Piedone a răspuns sincer la întrebările bucureștenilor, fără promisiuni care nu au fundament. „N-am promis nimic în campanie, dar pot să vă spun că n-am să dezamăgesc”, a asigurat Popescu Piedone.

Eu nu fac politică. Fac o politică administrativă. Indiferent de coloratura politică a celor rezultați în urma unui vot democratic de pe 9 iunie, voi colabora. Politica nu mai ține cont de oameni, politica ține de interese. Sunt de 30 de ani în administrație. Nu pot să fiu ca alții care au fost, au promis și nu au făcut. Mă întâlnesc cu oamenii, pentru ca oamenii să ne spună nemulțumirile. Fiecare să răspundă în persoană, ce proiecte, ce face pentru București. Nu cum ne-a spus actualul primar general în 22 de puncte și nu a realizat niciunul”, și-a explicat demersul Popescu Piedone.

Iar oamenii au fost interesați să discute onest, mai ales că acesta și-a mai luat un angajament: „Dacă nu avem dialog, dacă ne închidem într-un birou și nu interacționăm cu realul din societate ne trece timpul și venim iar să cerșim votul. Vreți un primar lângă dumneavoastră? Nu spun că eu sunt, dar faptele mele au fost demonstrate în sectoarele 4 și 5”.

De ce vă temeți de bucureșteni?
V-am anunțat încă de luna trecută că pe 16 mai vă aștept în Piața Obor. Am venit singur, fără alai, fără echipă de campanie.
Suntem aici doar eu și oamenii, cei cărora le cereți votul, dar pentru care nu ați făcut nimic.
Sunt împreună cu cei pe care îi ignorați de atâția ani, cei pe care îi doare felul în care ați adus acest frumos oraș.
Sunt alături de cei care nu cred în sondajele voastre otrăvite și pe care minciunile pe care le răspândiți despre mine nu îi ating.
Sunt oamenii simpli, care își doresc o viață decentă. Sunt cei care știu că pe 9 iunie puterea este la ei.

Iar eu, Cristian Popescu Piedone, pentru ei mă lupt. Cu stația, cu roaba, cu casca pe cap, pentru ei muncesc. Pentru dreptul lor de a trăi într-un oraș curat, îngrijit, în care să aibă căldură în case, drumuri bune, școli și grădinițe.
Ei știu că nu i-am dezamăgit niciodată și simt că sunt unul de-al lor. De aceea mi-au acordat încrederea care m-a obligat să fac treabă, nu ca voi: jocuri politice, nu negocieri de culise și blaturi.

Poate la următoarea întâlnire veți avea mai mult curaj să dați ochii cu cei pe care i-ați înșelat”, a transmis pe Facebook edilul Sectorului 5.

Articolul precedentRectorul SNSPA, despre Geoană: „A început să scadă cam brusc în sondaje”
Articolul următorCiucă, încrezător în „șansa” PNL de a avea propriul candidat la prezidențiale