Sursa foto: Newsweek Romania

Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) a trimis o expertă pentru 60 de zile în România. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat că, în urma vizitelor în teren, experta va face recomandări de politici pentru ieșirea din criza sanitară ce a acaparat toate spitalele din România.

„Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situațiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situație de criză de sănătate publică într-un stat membru”, a spus Baciu, relatează g4media.ro.

Lupta cu valul patru al pandemiei continuă

Experta a fost, la începutul anului trecut, în „centrul” infecțiilor din Statele Unite ale Americii, New York. Experta OMS aduce 200 de concentratoare de oxigen și 34.000 de teste PCR. Totodată, Baciu a mai precizat că orice ajutor venit în această perioadă este binevenit.

„Ea va face o evaluare la nivel central și teritoriu, apoi va veni cu recomandări. Noi, la nivel guvernamental, suntem deschiși într-o situație de criză, ne bucurăm de orice asistență. E un mecanism care se activează pentru orice fel de criză la nivel internațional, pentru a facilita tot spriijinul pe care OMS îl poate acorda”, a declarat Andrei Baciu, relatează sursa citată.

Românii nu se vaccinează, iar reprezentanții OMS au tras un semnal de alarmă. Ei au precizat că în ritmul actual, țara noastră România va ajunge în 31 de luni la imunizarea a 70% din populație, informează Comitetului național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

Luni, 18 octombrie, s-au înregistrat 10.141 de cazuri noi de COVID-19, iar rata de pozitivizare a testelor a fost de 30 %. De asemenea, autoritățile au raportat 261 de decese, din care 238 au fost la persoane nevaccinate. La ATI sunt 1.764 de pacienți cu COVID-19.

OMS a intervenit în țara noastră pentru a ajuta la accelerarea campaniei de vaccinare, putând astfel să fie imunizat un număr mai mare de persoane. Din nefericire, România este prima în Europa la numărul de decese înregistrat.

Rafila: Numărul de decese este comparativ cu numărul de victime din al doilea Război Mondial

Articolul precedentFilmul absurd continuă: Șoșoacă a făcut din nou scandal la „Marius Nasta”
Articolul următorEugen Tomac (PMP) îi condamnă pe cei care refuză să se vaccineze: „Niciunul nu mi-a adus un argument serios pentru care nu o face”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.