Foto: Inquam Photos/ George Călin
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Doar în ultima săptămână, România a înregistrat un număr de decese similar cu numărul de morți din cel de-al doilea Război Mondial, este de părere Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a avertizat că este nevoie de găsirea rapidă a soluțiilor prin care numărul de infectări să fie redus.

Conform declarațiilor oferite de Alexandru Rafila, numărul de morți înregistrat în ultima săptămână este fără precedent.

Soluția rămâne vaccinarea: peste 41.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Mai mult, Rafila a reamintit că România se situează pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. De asemenea, profesorul a explicat că una dintre soluțiile propuse de OMS este creșterea numărului de persoane vaccinate.

Este o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales”, a declarat Alexandru Rafila, luni, la Digi24.

România a înregistrat 2.300 de morți, doar în ultima săptămână: un număr care amintește de victimele celui de-al doilea Război Mondial

În ultima săptămână au fost 2.300 de morți. Este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial. Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri. Adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi (18 octombrie) 10.141 de noi cazuri de Covid.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 261 de decese. Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.467.401, dintre care 42.042 au decedat, iar 1.245.422 au fost declarate vindecate. Din totalul de 261 de pacienți decedați, 238 erau nevaccinați și 23 vaccinați. Cei 23 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. 22 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități, precizează Biziday.

Articolul precedentSocietatea de termoficare Colterm din Timișoara a intrat în insolvență
Articolul următorAlegerile anticipate, „pe buzele” tuturor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time