Alegerile anticipate, „pe buzele” tuturor

Până de curând doar cei de la PSD și AUR erau adepții alegerilor anticipate, un „mecanism constituțional” care face cu ochiul și celor de la USR, ca ultimă soluție de ieșire din criză.

Fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Cîțu și propunere pentru același portofoliu în Guvernul Cioloș, Cătălin Drulă consideră că alegerile anticipate, deși nu sunt de dorit în acest moment, pot fi o soluție pentru ieșirea din criză. Acesta a precizat la Digi 24 că nu se pot pune în practică mai devreme de patru luni, ceea ce pentru România, în actualul context înseamnă foarte mult.

„Alegerile anticipate eu cred că pentru România nu sunt de dorit, dar dacă nu se poate rezolva criza politică altcumva, este un mecanism constituțional care trebuie pus în practică. Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat și să spună oamenii prin vot. Acum, eu nu cred că sunt de dorit, oricum cred că nu se pot organiza mai devreme de patru luni de la momentul căderii unei prime propuneri de premier, deci suntem cel puțin la patru luni și câteva zile de această declanșare ce ar putea avea loc mai degrabă în primăvară, trecând peste situația pandemică – până în primăvară sperăm să ne aflăm și într-o situație pandemică mai bună”, a declarat Cătălin Drulă, la Digi 24. De altfel, acesta este optimist că se pot pune lucrurile pe făgașul normal cu resursele existente. „Cred că există încă resurse să găsim o soluție în actuala configurație politică a parlamentului”, a mai spus liderul USR.

Reamintim că Dacian Cioloș a prezentat în această dimineață lista cu miniștri propuși pentru a fi votați de Parlament, fapt pentru care este nevoie de votul a 234 de deputați și senatori.

De altfel, Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Parlamentului au fost convocate pentru luni la ora 18:00 pentru stabilirea calendarului de învestire a Guvernului Cioloş, relatează HotNews. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că există un consens la nivelul partidelor pentru un calendar accelerat: audierile miniștrilor propuși de Dacian Cioloș se vor desfășura marți dimineață iar votul pentru întregul cabinet va fi dat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului.

Dacian Cioloș: „Nu e momentul de jocuri politice”

Articolul precedentRafila: Numărul de decese este comparativ cu numărul de victime din al doilea Război Mondial
Articolul următorRomânii aruncă 2,5 milioane de tone de hrană în fiecare an