Dacian Cioloș (captură video)

Premierul desemnat Dacian Cioloș a depus lista miniștrilor pentru un guvern monocolor luni, 18 octombrie, în Parlament. El a precizat că, în această perioadă dificilă, e nevoie de oameni care să-și asume deciziile politice. Mai mult, liderul USR a mai precizat că partidul pe care îl conduce e pregătit să-și asume măsurile dificile.

„Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile, avem nevoie de un Executiv capabil să poată să acţioneze imediat”, a precizat Cioloș într-o conferință de presă. Mai mult, președintele USR a susținut că e nevoie de măsuri concrete pentru criza sanitară și cea energetică.

„Nu e momentul de jocuri politice. Soluția noastră avantajează pe toată lumea.Sper să putem ajunge la o pace politică, aceasta este strategia noastră”, a mai precizat Cioloș, relatează Antena3.

Cioloș merge cu un guvern monocolor în Parlament

Totodată, președintele USR a amintit că a încercat să negocieze cu liderii PNL și UDMR, dar nu s-a ajuns la un consens. Cu toate acestea, Cioloș e hotărât să meargă până la capăt.

 „Nu facem negocieri pe sub masă, nu eu trebuie să-i fac majoritate lui Cîţu. Eu fac demersuri şi acum, dar nu negocieri pe sub masă. În rest, căutăm să punem argumentele pe masă. Am spus că voturile se numără în Parlament. Întrebaţi PNL ce are de gând să facă, de acum înainte mergem cu acest proiect, vom vedeea care va fi votul în Parlament, vom anunţa care va fi abordarea noastră. Acum energia noastră e focalizată pe acest proiect, în aceste zile”, a mai precizat Cioloș.

Președintele USR a mai precizat că se așteaptă ca votul de încredere privind cabinetul propus să fie organizat în această săptămână. El a amintit că prioritățile viitorului guvern sunt criza sanitară, criza energetică și PNRR. Astăzi, 18 octombrie, Dacian Cioloș a depus în Parlament lista miniștrilor și progrmaul de guvernare.

Săptămâna trecută, președintele USR a încercat să negocieze cu liderii PNL și UDMR refacerea coaliție de guvernare. Florin Cîțu, liderul PNL, l-a trimis pe Cioloș în tabăra PSD și AUR, iar Kelemen Hunor a precizat că nu a reușit să-i convingă pentru susținerea guvernului său.

Pentru a trece guvernul propus de Cioloș e nevoie de 234 de voturi parlamentare.

Dacian Cioloș: „Mergem până la capăt”

Articolul precedentCiolacu boicotează Guvernul propus: ”O ciornă de Guvern cu șanse zero”
Articolul următorVictor Ponta, despre actualul program de guvernare: ”Totul este un circ ieftin”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.