Județul Ilfov a sărit de 17 infectări la mia de locuitori. Niciun pat liber la ATI

Nici în Capitală situația nu dă semne de îmbunătățire, rata de infectare ajungând la 16,42

În județul Ilfov, situația cazurilor de infectare cu Covid-19 devine din ce în ce mai gravă. În cursul zilei de astăzi, incidența a sărit de 17 la mia de locuitori. Nici Capitala nu stă mai bine la acest capitol, aici înregistrându-se valoarea de 16,42.

Județul Ilfov a sărit de 17 infectări la mia de locuitori. Niciun pat liber la ATI

Mai mult, potrivit GCS „la nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, așadar, ne putem aștepta ca în zilele ce urmează să se înregistreze un record sumbru, din punct de vedere al deceselor cauzate de infectare cu acest virus, atât în Ilfov, cât și în celelalte județe din țara noastră.

În București există 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, iar la nivel de țară vorbim despre un număr de 1.624. Niciunul dintre acestea nu este, în acest moment, disponibil.

În acest moment, în țara noastră, vorbim despre un număr de 20.000 de pacienți infectați cu SARS-COV-2, în ultimele 24 ore decedând 261 de persoane, dintre care 134 bărbați și 127 femei. Dintre aceștia, 238 erau nevaccinați, iar 23 vaccinați.

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.238.832 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citește și: Anca Dragu le cere celorlalte partide să dea dovadă de responsabilitate politică

Articolul precedentLucian Bode: „Toți cei care falsifică certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie”
Articolul următorGreta Thunberg, despre combaterea schimbărilor climatice: ”Va trebui să continuăm presiunile”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.