Sursa Foto: Vox
Sursa Foto: Vox

Reuniunea COP26 (Conferinţa ONU pentru combaterea schimbărilor climatice) este prevăzută să înceapă peste două săptămâni, la Glasgow.

Cu toate acestea, militanta suedeză pentru mediu, Greta Thunberg, este de părere că COP26 nu va aduce ”mari schimbări”.

COP26 şi toate reuniunile internaţionale ”au potenţialul de a schimba lucrurile, reunind atâţia oameni. Trebuie să ne asigurăm că nu ratăm această ocazie”, a subliniat Thunberg lidera mişcării Fridays for Future, în marja unui concert consacrat climei organizat la Stockholm, potrivit Agerpres.

Greta Thunberg: ”Va trebui să continuăm presiunile”

Militanta a precizat că presiunile activiștilor pentru mediu nu trebuie să înceteze și că umanitatea trebuie să realizeze că se confruntă cu o criză existențială. Mai mult, Thunberg a insistat asupra faptului că este nevoie de o ”schimbare de direcţie şi să nu mai căutăm să creăm nișe în programe, ci să salvăm planeta, prezentul şi condiţiile de viaţă ale generaţiilor viitoare”.

La conferinţa ce va avea loc la Glasgow, în Scoţia, între 31 octombrie şi 12 noiembrie, vor participa reprezentanţi din multiple ţări şi organizaţii din întreaga lume. Aceștia se reunesc pentru a negocia, a căuta și a obține angajamente mai concrete privind reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră.

Potrivit unei evaluări a ONU, publicate luna trecută, lumea se îndreaptă spre o încălzire de nivel catastrofal cu plus 2,7 grade Celsius spre sfârşitul acestui secol, cu consecinţe dramatice.

”Politicienii nu se implică suficient în lupta împotriva schimbărilor climatice”

În septembrie, activista suedeză s-a aflat Berlin în cadrul ultimelor zile de campanie.

Este mai clar ca niciodată că niciun partid politic nu se implică suficient. Este chiar mai rău de atât. Nici măcar angajamentele propuse nu iau în calcul îndeplinirea Acordului de la Paris”, a spus Thunberg în discursul ținut în fața Bundestagului.

VIACristina Antal
Articolul precedentJudețul Ilfov a sărit de 17 infectări la mia de locuitori. Niciun pat liber la ATI
Articolul următorSocietatea de termoficare Colterm din Timișoara a intrat în insolvență
Jurnalist full-time / Pesimist part-time