Anca Dragu le cere celorlalte partide să dea dovadă de responsabilitate politică

Președintele Senatului crede că varianta alegerilor anticipate „este cea mai puțin bună”

Anca Dragu
Anca Dragu (captură)

Președintele Senatului, Anca Dragu, le cere tuturor politicienilor să fie responsabili, într-o perioadă în care situația țării noastre este una foarte gravă, după cum a remarcat chiar și aceasta. „Ne așteptăm ca liberalii să fie responsabili și să vină cu propuneri care să funcționeze. Noi suntem în faza în care avem o propunere de echipă guvernamentală și un program. Vom vedea zilele viitoare, haideți să luăm pas cu pas”, a spus Anca Dragu.

Anca Dragu: „Responsabilitatea nu e numai a noastră, a USR, ci și a celorlalte partide”

Ea le-a cerut explicații politicienilor care refuză să-i acorde lui Dacia Cioloș votul. „Trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor. Nu susținem această formulă și e dificil să ajungi la această soluție așa cum prevede Constituția. România poate avea un guvern cu puteri depline”, a mai spus Anca Dragu.

Cât despre posibilitatea ca Cioloș să ajungă, în cele din urmă, la Palatul Victoria, Anca Dragu a spus: „Mergem mai departe. Ne-am asumat o misiune. Am primit mandatul din partea președintelui Iohannis. Domnul Cioloș a fost învestit cu această putere de a forma o echipă guvernamentală și, ca atare, mergem mai departe”.

Aceasta a reiterat faptul că USR se arată deschis la propuneri, astfel încât, împreună cu celelalte partide, să găsească soluția potrivită pentru scoaterea țării din criză. Cu toate astea, trebuie amintit că USR nu vrea, sub nicio formă, reîntoarcerea lui Flori Cîțu în fruntea guvernului.

„Cred că varianta alegerilor anticipate este cea mai puțin bună, dacă ne uităm și la prevederile constituționale în acest sens. Noi trebuie să găsim o soluție politică cât mai rapid și poate o vom găsi chiar săptămâna aceasta.”, a spus Anca Dragu.

Citește și: Victor Ponta, despre actualul program de guvernare: ”Totul este un circ ieftin”

Articolul precedentVictor Ponta, despre actualul program de guvernare: ”Totul este un circ ieftin”
Articolul următorLucian Bode: „Toți cei care falsifică certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.