Lucian Bode (Facebook)

Luni, 18 octombrie, ministerul interimar de Interne, Lucian Bode, a precizat că polițiștii și jandarmii au împărțit amenzi în valoare de 1,5 milioane de lei de vineri până duminică.

De asemenea, Bode a declarat că în momentul de față există 362 de dosare și 850 de persoane sunt cercetate pentru fals în acte privind certificatele COVID-19. El susține că „toți vor ajunge la pușcărie”, astfel asemenea practici se vor diminua. „Le transmit că toți vor ajunge în pușcărie. Sunt oameni care sunt reținuți, cercetați, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea când vor veni și primele condamnări”, a declarat Lucian Bode luni dimineață.

Pe lângă asta, Bode a îndemnat românii să se vaccineze pentru a diminua efectele devastatoare ale pandemiei COVID-19. „E foarte importantă acțiunea noastră, dar fără o campanie de vaccinare de succes, rămâne doar o campanie de prevenire”, a precizat Lucian Bode, relatează g4media.

Lucian Bode: „Rog pe toți românii să se vaccineze”

Mai mult, ministrul interimar de Interne a mulțumit structurilor care, de la debutul pandemiei, au încercat să prevină, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus.

Fără a avea un procent semnificativ de persoane vaccinate, munca acestor zeci de mii de oameni din MAI este în zadar. 315.000 persoane verificate, peste 8000 de operatori verificați, s-au aplicat peste 9000 de sancțiuni de 1,5 milioane de lei și s-au întocmit 7 dosare penale. O activitate foarte, foarte consistentă în special în București-lfov, dar și la nivel național. Noi am încercat să nu venim cu noi restricții, ci să venim cu cât mai multe acțiuni de prevenire”, a mai precizat Bode.

De asemenea, demnitarul a amintit de situația critică a celor 1700 de pacienți de la secțiile de terapie intensivă și cele 300 de decese ce se înregistrează zilnic. Mai mult, Bode a anunțat că până acum au fost transferați 27 de pacienți în Ungaria, 17 fiind în stare critică, iar unul dintre ei a murit.

Aproape 900 de persoane sunt cercetate pentru falsificarea de teste și certificate COVID-19. De asemenea, de vineri până duminică, polițiștii au dat peste 9.000 de amenzi în valoare totală de 1,5 milioane de lei.

Dosarul accidentului în care a fost implicat ministrul Bode, „rezolvat”: clasare pe toate planurile

Articolul precedentAnca Dragu le cere celorlalte partide să dea dovadă de responsabilitate politică
Articolul următorJudețul Ilfov a sărit de 17 infectări la mia de locuitori. Niciun pat liber la ATI
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.