Lucian Bode (captură video)

Practic nu s-a încălcat nici măcar o mică regulă de circulație, cu atât mai puțin să fie comisă vreo infracțiune în cazul accidentului rutier în care a fost implicat actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Potrivit G4Media, procurorii militari au dat o soluție în cauza care s-a concretizat într-un dosar penal după accidentul din august anul trecut, când Bode conducea ministerul Transporturilor, nu și mașina care a intrat într-un autoturism condus regulamentar de o familie de polonezi, pe raza comunei Drăganu, județul Argeș.

Accidentul s-a produs pe 31 august 2020, când mașina ministrului Bode, condusă de un ofițer SPP, a intrat pe contrasens, încălcând linia continuă, pe drumul dintre Vâlcea spre Pitești, autoturismul demnitarului acroșând o altă mașină. Șoferul SPP și o femeie poloneză au fost răniți ușor, iar la câteva zile, dosarul inițial instrumentat de Parchetul Judecatoriei Pitești a fost preluat de Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General de la Parchetul Militar București.

Sursa citată arată că există un răspuns oficial din partea procurorilor, anume că s-a dispus clasarea cauzei pentru vătămare corporală din culpă – întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, clasarea pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, privind accidentul de muncă de circulație, urmat cu incapacitate temporară de muncă – pentru că nu sunt întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni, clasarea pentru omisiunea sesizării – nu sunt întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni, precum și clasarea pentru încălcarea consemnului, „întrucât nu au existat acțiuni sau inacțiuni dintre cele prevăzute în normele de incriminare a acestei infracțiuni”.

Chiar dacă procurorii nu au văzut vreo problemă în ceea ce s-a întâmplat la acea dată, în spațiul public a circulat încă de atunci o filmare surprinsă de un participant din trafic fix în timp ce autoturismul oficialului depășea o coloană de mașini aflate în trafic, pe linie continuă, pe un pod. De altfel, mașina în care se afla Bode a mers și pe contrasens. Încă de atunci ministrul a declarat că nu știe nimic, pentru că… dormea!

Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de km parcurși dintr-un moment foarte simplu – până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, a fost reacția ministrului Bode.

Articolul precedentBani pentru instituțiile de spectacole din țară, prin pixul lui Cîțu
Articolul următorFlorin Roman: „Domnul Orban nu foloseşte aplicaţia WhatsApp şi atunci va trebui să îşi instaleze şi domnia sa această aplicaţie”