Sursa: Facebook

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, este empatic când vine vorba despre acțiunile de protest declanșate de angajații din Educație.

Până acum, negocierile au eșuat, iar luni se anunță grevă generală, și, chiar dacă Budăi s-a arătat cumva alături de sindicaliști, avertismentul său este ca, în orice acțiune inițiată, să se țină cont de elevi, întrucât aceștia „nu trebuie să sufere pe final de an”.

Ministrul Budăi nu a uitat să sublinieze ieri, într-o conferință de presă, că partidul din care face parte a avut mereu grijă de angajații din Învățământ și că inclusiv acum „există soluții”, însă doar prin dialog, „nu prin impuneri şi cu forţa şi nu peste noapte”.

Soluţia pentru dascăli nu este a ministrului Muncii, este a noastră, a PSD. Eu cred că dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus. De altfel, de veniturile tuturor cetăţenilor.

Noi, PSD, spunem că protestul dascălilor este legitim şi avem şi soluţii pentru dumnealor, dar credinţa noastră este că acei copii nevinovaţi nu trebuie să sufere pe final de an şi trebuie ca o soluţie să fie găsită împreună prin dialog şi nu prin impuneri şi cu forţa şi nu peste noapte”, a spus ministrul, aflat la Ploiești.

Ulterior, la Digi24, ministrul Muncii s-a arătat de asemenea empatic atunci când a fost reluată discuția pe subiect, însă a subliniat că… nu sunt bani chiar pentru toate revendicările. Aceasta în codițiile în care la rândul lor sindicaliștii din Sănătate au revendicări și amenință cu proteste.

Însă Marius Budăi a arătat de această dată că deciziile legate de revendicările sindicaliștilor trebuie luate la nivelul coaliției de guvernare și a Guvernului, deoarece „e foarte simplu să te scapi de o responsabilitate”.

Cu siguranță că cerințele lor sunt îndreptățite. Discutăm și avem toată deschiderea. Vom dezbate aceste aspecte odată cu discuțiile pe legea salarizării.

Din păcate nu o putem face peste noapte. Avem deja materiale de la toate ministerele de linie, le-am înaintat și la Banca Mondială, facem analize de impact după care stăm iar la masă și discutăm. (…)

Nu emit nicio ipoteză până nu vedem analizele de la Banca Mondială, până nu discutăm cu Comisia și cu Ministerul de Finanțe. Nu există la Ministerul Muncii un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea. Haideți să fim obiectivi”, a spus ministrul pentru sursa citată.

Articolul precedentPreședintele PUSL Sector 5, apel pentru o șansă la viață: „Dacă sănătatea vă permite, mergeți să donați sânge!”
Articolul următorPrimarul UDMR din Sfântu Gheorghe: „Am fost foarte surprinşi de solicitarea PNL privind cedarea Ministerului Dezvoltării”