PSD se opune discriminării copiilor din cauza vaccinării anti-Covid

Asta deși imunizarea nu este obligatorie, ci necesară pentru ieșirea din pandemie

PSD consideră că motivul pentru care acum se insistă pe vaccinarea anti-Covid și a copiilor este de fapt o încercare a guvernanților de a atinge numărul de persoane vaccinate pe care și l-a propus din startul campaniei de vaccinare. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al PSD, „decizia de vaccinare anti-COVID a copiilor trebuie să fie strict o opțiune personală exprimată exclusiv cu acordul părinților, fără niciun fel de condiționare socială sau de altă natură. Eșecul Guvernului în atingerea țintelor de vaccinare anti-COVID, pe care le anunța la începutul anului, nu trebuie să devină un factor de presiune pentru vaccinarea copiilor”, se arată în comunicat.

Totodată, reprezentanții social democraților au anunțat faptul că se vor opune, „prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituționale față de orice formă de condiționare sau discriminare a copiilor în funcție de existența unui certificat de vaccinare”. În opinia acestora, o condiționare de vaccinarea anti-Covid pentru accesul la școală, evenimente, spații închise sau călătorii, la fel ca în cazul adulților, este un lucru inacceptabil.

De asemenea, PSD consideră că atât Guvernul, cât și celelalte autorități publice trebuie să asigure o „informare corectă și onestă despre vaccinarea anti-COVID a copiilor, în care să fie prezentate atât beneficiile, dar și incertitudinile existente, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză în această chestiune”, se mai arată în comunicatul Partidului Social Democrat.

Imunizarea nu este obligatorie, ci necesară pentru ieșirea din pandemie

Reamintim faptul că nu este vorba de discriminare, cu privire la vaccinare sau nevaccinare, nici măcar în cazul adulților, în ceea ce privește accesul la diverse evenimente sau la restaurante. Aceștia pot să prezinte fie adeverința că s-au vaccinat, (schemă completă), fie un test Covid negativ.

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private, sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 m pătrați pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore”, a declarat premierul Cîțu, la finalul ședinței de Guvern din 14 mai.

Vaccinarea adolescenților, din august

Pentru vaccinarea copiilor, Valeriu Gheorghiță consideră că nu este necesară o campanie de informare adresată strict acestora, ci mai degrabă una de informare a părinților. Mai mult, acesta este de părere că părinții care s-au vaccinat deja vor fi mult mai dornici să își vaccineze copiii. În ceea ce privește o campanie de informare, punctuală pentru această categorie de vârstă, Gheorghiță a precizat că sunt așteptate câteva indicații atât din partea OMS, cât și a UNICEF.

Arafat insistă pe vaccinare pentru revenirea la normalitate

Articolul precedentViorica Dăncilă și „vechiul fel de a recompensa”
Articolul următorTanczos Barna nu vrea să priceapă că ”a proteja mediul” nu e sinonim cu ”a omorî mediul”